Sisarusparit suosikkeina beach volleyn SM-turnaukseen

Beach Volleyn SM-mitaleista pelataan tulevana viikonloppuna, kun BMW Pro Tour päättyy Helsingin Rautatientorilla pelattavaan SM-lopputurnaukseen. Ennakkosuosikkeina viikonloppuun lähtee sisaruspari sekä naisissa että miehissä.

Naisten puolella turnauksessa on vain yksi suosikki: Emilia ja Erika Nyström. Maailmalla kiertävät kaksoset pelaavat nyt Suomessa ensimmäistä kertaa sitten viime kesän ja heidän haastajilleen voi ennustaa kovaa kyytiä.

Vaikka Nyströmit eivät ole menestyneet kansaivälisillä kentillä aivan edellisvuosien tapaan, heidän varmuutensa pitäisi olla aivan eri luokkaa kuin kotimaata kiertäneiden joukkueiden. Nyströmeillä on takanaan koko kaudelta enemmän kovia otteluja kuin muilla pelaajilla yhteensä.

He aloittavat ottelunsa suoraan välieristä lauantaina kello 16.15, jolloin vastaan asettuu voittaja puolivälieräottelusta Kirsi Hyttinen/Merja Korhonen - Eveliina Koljonen/Taija Pekkarinen.

Toinen suoraan välieriin yltänyt joukkue on Riikka Lehtonen/Taru Lahti. Vaikka kaksikko otti viime viikonloppuna Tampereen osakilpailussa melko ylivoimaisen voiton, on heillä vielä pitkä matka mestaruuteen tai edes Nyströmien todelliseen haastamiseen.

Lahti/Lehtonen kohtaavat lauantaina kello 15.00 alkavassa välierässään voittajan puolivälierästä Anni-Leena Mäki-Valtari/Kati Rinne - Riikka Arminen/Hanna Arminen.

Naisten turnaus alkaa lauantaina kello 10.00. Naisten loppuottelu pelataan sunnuntaina kello 15.00 alkaen.

Miesten turnauksessa suosikkeja on enemmän. Ranking-ykkösinä ovat Hakalan veljekset Lauri ja Anssi, mutta mestarisuosikeiksi on pakko nostaa ainakin viime viikonloppuna loistavan osakilpailuvoiton ottaneen parin Jaakko Keskitalo/Erik Schmidt sekä Tampereen kakkoset Timo Haavisto/Toni Vahela.

Hakalat jäivät Tampereella neljänsiksi, mutta vuosien 2007 ja 2008 SM-kultaan yltänyt Anssi Hakala on kahtena viime vuonna pelannut lopputurnauksessa niin loistavasti, että heitä voi pitää ykkössuosikeina.

Miesten turnaus alkaa jo perjantaina kahdella karsintaottelulla: Jussi Tommola/Matti Palonen kohtaa parin Tommi Koponen/Marko Peltonen ja Pasi Iisakkala/Esa Ikäheimonen taistelee jatkopaikasta parin Taneli Nieminen/Jussi Uusitalo kanssa.

Näiden ottelujen voittajat pelaavat puolivälieränsä lauantaina Haavisto/Vahelaa ja Hakala/Hakalaa vastaan.

Perjantaina pelataan jo kaksi puolivälieräottelua, joissa pelaavat Lasse Maijala/Jani Säisä - Tero Leikas/Marko Ovasta sekä Erik Schmidt/Jaakko Keskitalo - Ville Heiskanen/Timo Leikas.

Turnaus alkaa perjantaina kello 15.00 ja viimeinen ottelu loppuu noin kello 20.00. Lauantaina pelataan kello 10.00 - 20.00. Miesten loppuottelu alkaa sunnuntaina kello 16.30.