1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Ennis johtaa, himmeimmistä mitaleista käydään tiukka taisto

Iso-Britannian Jessica Ennis jatkaa edelleen vahvaa menoaan kohti maailmanmestaruutta, mutta britin takana käydään verinen taistelu himmeimmistä mitaleista.

Iso-Britannian Jessica Ennis ei keihäässä aivan yltänyt ennätyslukemiinsa, mutta onnistui kuitenkin kohtuullisen hyvin keihäässä. Ennis nappasi 735 pistettä 43,54 metriä kantaneella heitollaan.

Enniksen takana käydään äärimmäisen tiukka taisto himmeimmistä mitaleista. A-ryhmässä heittäneistä Puolan Kamila Chudzik, Ukrainan Natalija Dobrinska, Ljudmila Josipenko ja Hanna Melnitshenko ovat selvimmin metsästämässä mitaleja. Myöhemmin illalla B-ryhmässä heittänyt Saksan Jennifer Oeser heitti kauden parhaansa ja pysyi tiiviisti mukana mitalitaistelussa.

Dobrinska jäi kahdella ensimmäisellä heitollaan ennätyksestään yli viisi metriä ja kolmannella vielä enemmän, joten ukrainalainen ei pistepottiaan pahemmin lihottanut.

Melnitshenko ei ollut etukäteisarvioissakaan ollut keihäänheitossa kova luu ja hänen mitalinmestästyksensä kokikin lajissa kolauksen Melnitshenko onnistui heittämään parhaimmalla kiskaisullaan ainoastaan 42,24, mikä jäi hänen kauden parhaastaan kolme metriä. Sen sijaan Ljudmila Josipenko heitti 46,87, nappasi 800 pistettä ja kiilasi maannaisensa ohi.

Chudzikilla oli kolmikosta kovin ennätys, 55,15, mutta puolalainen ei pystynyt ylittämään 50 metriä. Tulos 48,72 metriä antoi hänelle kuitenkin 835 pistettä, mikä vei hänet Dobrinskan ohi.

A-ryhmän kovimman paukun järjesti kuitenkin Sveitsin Linda Zublin, joka kiskaisi toisella yrityksellään peräti 53,01. Tämä oli sekä Zublinin oma ennätys että Sveitsin ennätys. Sveitsiläinen nousi tällä tuloksissa peräti 11 pykälää ylöspäin.