Suora

  • Urheilua Yle Puheessa: Siim Liivik
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Oliko Evilän finaalipaikka millimetrin osista kiinni?

Tommi Evilän karsiutuminen pituushypyn loppukilpailusta oli äärimmäisen pienestä kiinni. Paljon jäi jossiteltavaa tamperelaisen ensimmäisestä hypystä, joka tuomittiin yliastutuksi, kun vastaavanlaisessa tilanteessa kanssakilpailijan hyppy hyväksyttiin.

urheilu

Evilä karsiutui tuloksella 8,01, sillä hänen toiseksi paras hyppynsä oli huonompi kuin finaaliin samalla tuloksella selviytyneellä Louis Tsatoumasilla. Kreikkalaisen toiseksi paras hyppy oli 7,98.

Jossiteltavaa Evilän hypyistä kuitenkin jäi, sillä hänen ensimmäinen hyppynsä tuomittiin niukasti yliastutuksi ja tämä hyppy oli aivan kahdeksan metrin tuntumassa. Samaisessa karsinnassa vastaavanlaisessa tilanteessa Evilän kanssakilpailijan hyppy hyväksyttiin.

- Päätöksen tekee tuomari ja jos vahasta löytyy jälki, niin se on yliastuttu. Jos ei löydy, niin se on hyväksytty, selvitti YLE Urheilun yleisurheilun asiantuntija Mika Lehtimäki ja arvioi:

- Ilmeisesti oikeanpuoleisessa piikkarissa tossunkärki on sen verran kohollaan, että se on vain kaltevaa reunaa hipaissut. Tommin hypyssä ilmeisesti on jälki löytynyt.

Lähteet: YLE

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat