Tornéus yllätti Evilän pituushypyssä

Miesten pituushypyssä nähtiin pienoinen ihme, sillä voittoon hyppäsi ruotsalainen. Michel Tornéus ponkaisi viidennellä kierroksella 7,97 metriä ja jätti Tommi Evilän toiseksi.

Suomi otti pituudessa viime vuonna kaksoisvoiton ja vielä ennen viidettä kierrosta Suomella olikin kaksoijohto hallussaan. Tänä kesänä juuri Göteborgissa ennätyksekseen 811 hypännyt Michel Tornéus venytti kuitenkin 797 ja siirtyi johtoon.

Tommi Evilällä oli vielä viimeisellä kierroksella mahdollisuus kääntää tilanne Suomen hyväksi, mutta hänen 786 riitti vain toiseen sijaan. Mikko Kivinen oli kolmas tuloksella 782 ja Simon Sundstedt neljäs tuloksellaan 762.

Olosuhteet olivat hyppääjille hankalat, sillä tuuli pyöri stadionilla paljon.

- Noo, siinä oli kaikilla kuusi yritystä, mutta tuulet taisivat vaihdella noin neljästä metristä myötäistä kolmeen metriin vastaista. Olihan siinä ihan kohtuu vaikeeta asetella tossua. Mutta näin tällä kertaa, totesi Evilä.

Vaikka Suomi veikin lajissa pisteet 12-10, ei se kuitenkaan ollut aivan sitä, mitä pituushyppääjiltä odotettiin.

- Meillä on joukkueessa ihan hyvä spiritti. Kyllä tämä meille kääntyy. Tietenkin on harvinaista, että pituudesta ei tullut voittoa, mutta uskon, että muut suomalaiset inspiroituvat ja paikkaavat vähän meitä pituusmiehiä.

M Pituus

1. Michel Torneus 797

2. Tommi Evilä 779

3. Mikko Kivinen 782

4. Simon Sundsten 762

5. Nicklas Wiberg 759

6. David Frykholm 747

pisteet Suomelle 12-10