1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Levi säilyy alppihiihdon mc-kalenterissa

Suomen alppihiihtoväki sai Kansainvälisen Hiihtoliiton syyskokouksessa Zürichissä mieluisia uutisia, sillä Levin maailmancupin osakilpailun jatko sai varmistuksen. Levin maailmancupin kisa on kalentereissa kaudelle 2013-2014 saakka.

Levillä kilpaillaan maailmancupin pujottelucupin avauksessa marraskuun puolivälissä. Tulevaisuuden kalenterisuunnitelmissa on myös se, että klassikkokisat säilyttävät paikkansa myös jatkossa ja lisäksi tulee kiertäviä kisoja, jotka järjestetään esimerkiksi kahden-kolmen vuoden välein.

Myös olympiarinteiltä kuului hyviä uutisia. Vancouverissa valmistelut ovat ajallaan ja kaikki on mallillaan ensi vuoden helmikuun loppupuolella käynnistyviin olympialaisiin. Myös vuoden 2014 kisaisäntä Venäjän Sotshissa alkavat rinteet olla olympiakunnossa.

Myös freestylehiihdon kokouksissa esille nousivat tulevat olympialaiset. Suurempia sääntömuutoksia olympiatalvelle ei ole tulossa, mutta keskustelua kokouksessa herätti vuoden 2014 olympialaiset ja uudet lajit. New School -lajien osalta keskustelua jatketaan ensi vuoden olympialaisten jälkeen ja todennäköisesti esitetään, että Half Pipe tulisi mukaan olympiaohjelmaan tulevaisuudessa.

Myös Suomun maailmancupin jatko on varmistunut. Kumpareiden kauden avauskilpailu Kemijärvellä on kalenterissa seuraavalle kolmelle kaudelle.

- Hyvinkin on mahdollista, että voimme lisätä myös muitakin lajeja kauden avauksen ohjelmaan. Kumpareiden lisäksi Suomulla voidaan tulevaisuudessa nähdä ainakin Ski Crossia. Kauden avauskilpailu on huomioarvoltaan yksi maailmancupkiertueen suurimpia, joten lajivalikoiman lisääminen on hyvä lisäys ohjelmaan, freestylehiihdon lajijohtaja Marko Mustonen kertoi.

Lähde: Alppilajien tiedotus