1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Korvella hieno kauden avaus Oberstdorfissa

Kiira Korpi luisteli toiseksi Oberstdorfissa päättyneessä Nebelhorn Trophyssa. Tamperelainen onnistui kilpailussa etenkin lyhytohjelmassaan sijoittuen siinä toiseksi, vapaaohjelmassa Korpi sijoittui neljänneksi ja keräsi yhteispisteet 150,01.

Korven henkilökohtaiset ennätyspisteet ovat 162,22 vuodelta 2008. Kilpailun voitti niukasti Yhdysvaltojen Alissa Czisny pistein 151,40. Pronssia nappasi vapaaohjelman voittanut Kiinan Yan Liu.

Lauantaina 21-vuotta täyttänyt Korpi ei pystynyt vapaaohjelmassaan aivan samanlaiseen suoritukseen kuin perjantain lyhytohjelmassa. Virheittä hän suoriutui kolmoissalchow -yhdistelmästä, kolmoisritistä sekä molemmista kaksoisakseleista. Lyhytohjelmassa onnistunut kolmoislutz tuotti vapaaohjelmassa vaikeuksia kuten myös toinen ritti ja salchow, jotka jäivät vain yksinkertaisiksi. Piruetit sen sijaan pyörivät hyvin ja hän ansaitsi niistä kaksi kertaa korkeimman tason eli neljä ja kerran tason kolme.

- Toinen sija on ihan hieno homma, vaikka vapaaohjelmaan tulikin ihan tyhmiä virheitä. Minulla oli hiukan vaikeuksia pitää keskittyminen kasassa. Ajatukseni olivat edellä ja taisin hiukan hätiköidä. Sain kuitenkin pidettyä ohjelman hyvin kasassa, eikä se levinnyt käsiin missään vaiheessa, Korpi kertoi.

Viime kauteen verrattuna Korpi on hyvässä aikataulussa. Vuosi sitten hän kamppaili jalkojen ylirasitustilan kanssa ja pystyi kilpailemaan ensimmäisen kerran vasta joulukuussa. Korven viime kauteen mahtui vain kolme kilpailua.

- Tämä oli minulle kokonaisuudessaan hyvä kauden avaus. Oli hienoa päästä kilpailemaan jo näin varhaisessa vaiheessa kautta. Töitä pitää kuitenkin vielä tehdä ja vapaaohjelmaankin pitää saada rutiinia lisää. Näyttää kuitenkin lupaavalta, Korpi iloitsi.

Tamperelaisen syntymäpäivätkin oli huomioitu saksalaisyleisön joukossa.

- Pieniä pehmoleluja ja kukkia olen vastaanottanut aamuharjoituksista asti, Korpi nauroi.

Kiira Korven seuraava koitos on Vantaalla 9.-11.10 luisteltava kansainvälinen Finlandia Trophy, jossa hän kohtaa mm. Laura Lepistön ja Susanna Pöykiön.

Lähde: Suomen Taitoluisteluliitto