Suora

  • PUBG Global Summit: Lontoo, pudotuspelit
  • Futsal-liiga, Miesten 2. loppuottelu Leijona Futsal - KaDy
  • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Norja
  • SM-liigan pronssiottelu Tappara - HIFK
  • Sandra Eriksson ja kadonneet tunteet
  • Jääkiekon U18 MM: BLR - FIN
  • Jääkiekon U18 MM, Valko-Venäjä - Suomi
  • Urheiluruutu

Alppihiihtäjä Kaukoniemi jättää rinteet

23-vuotias alppihiihtäjä Tuukka Kaukoniemi lopettaa uransa alppihiihdossa. Nyt hän keskittyy täysin opintojensa pariin Englannissa. Viiden vuoden kuluttua hänestä valmistuu kiropraktikko ja sen jälkeen hän suunnittelee alaan jatko-opintoja.

urheilu

Suomen alppimiehet ovat treenanneet alkusyksyn Keski-Euroopassa ja alle kuukauden kuluttua valkoinen sirkus starttaa Söldenin jäätiköltä. Sen sijaan nuori alppitähti Tuukka Kaukoniemi (23) jätti alppirinteet ja ryhtyi opiskelijaksi.

Ehkä tulevaisuudessa alppijoukkueen lääkäri Eero Hyvärinen saa Kaukoniemestä oppipojan rinnalleen.

- Nyt opiskelut veivät miehen ja on aika lähteä Englantiin opiskelemaan kiropraktiikkaa.

- Viiden vuoden opiskelut kutsuvat ja päätös ei kaduta yhtään. Ainahan alppilajit tulevat olemaan lähellä sydäntäni ja voi olla, että tuleva ammatti löytyy vielä lajin parista. Katsotaan.

- Minulle jäi pelkästään hyviä muistoja alppihiihdosta, joten hampaankoloon ei jäänyt mitään.

- Sitä en vielä tiedä ottaako Eero minut harjoitteluun, katsotaan ensi miten opiskelut sujuvat. Työmaata on paljon vielä edessä, Kaukoniemi valaisi.

Edellisten kausien vakavat loukkaantumiset ovat vihdoinkin unohdettu ja nyt on aika muistella menneitä uravuosia.

- Kausi oli todellakin pettymys. Kahdesta loukkaantumisesta ja leikkaukseen joutumisesta jäi vähän katkera maku, mutta sellaistahan alppiurheilu.

- Kaiken lisäksi taloudellinen tilanne ei ole mikään helppo, joten sekin on yksi syy lopettamispäätökseen. Elämässä on muutakin kuin alppihiihto, joten opiskelu tulee oikeaan saumaan, Kauko summasi.

3-vuotiaasta saakka alppihiihtoa harrastunut laskija on saalistanut arvokkaita pistesijoja Eurooppa cupista.

- Alppihiihdossa kiinnostavat erityisesti vauhti ja lajin haastavuus sekä taidollisesti että fyysisesti. Laskemisessa säilyy aina oma mielenkiintonsa, joten siinä kai sen salaisuus periaatteessa onkin, ex-alppisankari hehkutti.

Kaukoniemi voitti uransa aikana nuorissa SM-mitaleita ja FIS-kilpailuja ympäri Euroopaaa. Alppiuransa parhaimmiksi sijoituksiksi Kaukoniemellä tulivat Eurooppa Cupin kolme pistesijaa. Lisäksi miesten maailmancupissa hän ehti laskea seitsemän starttia.

Lähteet: YLE

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat