Suora

  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Jääpallon Elitserienissä vahva suomalaisedustus

Ruotsin jääpallon Elitserien käynnistyy 30.10 perjantaikierroksella. Kauden sarjassa pelaa 22 suomalaispelaajaa, lisäksi Allsvenskanissa pelaa seitsemän suomalaispelaajaa. Pelaajien lisäksi pääsarjoissa on viisi suomalaisvalmentajaa.

urheilu

Elitserienissä Villa BK:n valmentajana toimivat Ari Holopainen ja Iivo Wegelius sekä HT Bandyn Jukka Ohtonen ja Paulus Pörhölä. Allsvenskanin Kalix Bandyn valmentajana toimii Tommy Österberg. Sarjan erikoisuus on HaaparantaTornion ensiesiintyminen Ruotsin ylimmällä sarjatasolla. Joukkueen pelaajista 15 pelasi vielä toissakaudella ToPV:n nimissä Bandyliigaa.

HTB Elitserieniin haastajana

- Kyllä me ollaan edelleen piikki lihassa, nyt vain ruotsalaisten lihassa, sanoo HTB:n manageri Markku ”Make” Taramaa.

- Mutta se mitä me tehdään, tehdään tämän hienon lajin edun nimissä. Kauttamme jääpallo saa paljon julkisuutta. Julkisuus lisää kiinnostusta ja se puolestaan katsojia ja tukijoita, perustelee Taramaa.

- Jääpallo on Ruotsissa todella arvostettu laji. Tästä on esimerkkinä Haaparannan kunnan panostus HTB:n joukkueeseen ja toimintaan. Olemme saaneet jo aiemmin syksyllä merkittävän tuen kunnalta ja nyt myös Tornion kaupungilta. On hienoa, että jääpalloa arvostetaan myös julkisen sektorin puolesta.

HTB lähtee Elitserieniin haastajana. Joukkueen tavoitteena on säilyttää sarjapaikka suoraan ilman karsintoja.

- Olemme asettaneet tavoitteeksi sijat 7-11. Oikeastaan kaikki mitkä ovat sijaa 9 ylöspäin, on meille voittoa - meidän ”kultaa”, sanoo Markku Taramaa suoraan.

- Nousumme Elitserieniin ’suomalaisjoukkueella’ kertoo myös Suomen jääpallon hyvästä tasosta. Se on ollut ruottalaisille iso yllätys. On totta, että tämän vuoden sarja tulee olemaan pirun kova, ja tavoitteen saavuttaminen on kovan työn takana, Tara arvioi.

- Suurin haasteemme, kuten kaikilla, on talous. Käytämme matkajärjestelyissä junaa, bussia ja lentokonetta. Pyrimme järjestämään matkat niin, että pelaajat saavat lepoaikaa otteluiden rasituksista. Sarjaohjelmahan ei ole meille juurikaan edullinen, sillä jokainen pelimatka etelään on erillinen matka.

Lähde: Jääpalloliiton tiedotus / Antti Vasara

Lähteet: YLE

Suosittelemme

Tuoreimmat