Suora

  • Katowice Minor CS:GO
  • Jääkiekkokierros
  • Suomen Urheilugaala
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Tiilikainen jatkaa Davis Cup -kapteenina

Suomen Tennisliitto on jatkanut Kim Tiilikaisen, 34, sopimusta Suomen Davis Cup -joukkueen kapteenin tehtävässä. Sopimuksen kesto on kaksi vuotta (2010-11).

urheilu

Tiilikainen on kipparoinut viisi Suomen Davis Cup-ottelua. Hän aloitti Etelä-Afrikka -ottelussa huhtikuussa 2008 Helsingissä. Saman vuoden heinäkuussa Suomi säilytti paikkansa Davis Cupin Eurooppa-Afrikan II ryhmässä voittamalla Luxemburgin Hangossa.

Tänä vuonna Suomi otti 3-2 voitot maaliskuussa Tanskasta, heinäkuussa Monacosta ja syyskuussa Kyproksesta. Kolmen DC-ottelun voitto nosti, liiton asettamien tavoitteiden mukaisesti, Suomen vuoden 2010 Davis Cupin Eurooppa-Afrikan I ryhmään.

Suomen Davis Cup-joukkue on voimakkaasti nuorentunut ja pystynyt Tiilikaisen johdolla tiukoissakin tilanteissa nostamaan tasoaan.

- En ole valinnut nuoria joukkueeseen nuorentamisen tarpeesta, vaan siksi, että he ovat mielestani ansainneet paikkansa, sanoo Tiilikainen.

- Nuoret ovat kestäneet paineen ja kantaneet vastuunsa erinomaisesti.

- Tämä vuosi meni nappiin. Tiukkoja otteluita ja hyvin pelaajat toivat matsit kotiin.

Tiilikainen on ammattitaidolla luonut hyvän yhteishengen maajoukkueessa.

- Maajoukkuemiehemme ovat paitsi lahjakkaita pelaajia, myös mahtavia tyyppejä kentällä ja sen ulkopuolella, kiittelee kapteeni Tiilikainen.

- Myös taustajengi on aivan täydellinen. Jarmo Ahonen on ammattimies isolla A:lla. Hän hoitaa fysiikan ja fysioterapian.

Tiilikainen uskoo, että Suomi tulee menestymään jatkossa.

- Joukkue menee koko ajan parempaan suuntaan. Uskoisin, että vanhemmat pelaajat pelaavat vielä monta vuotta ja nuoret kehittyvät kovaa vauhtia.

Suomen Davis Cupin I ryhmän ensimmäisen kierroksen ottelu on 5.-7.3.2010 Puolassa, jossa Tiilikainen perheineen asuu, ja jossa hän toimii Puolan rankingkakkosen Jerzy Janowiczin valmentajana.

- Suomen joukkuetta vastaan tulee minulle hyvinkin tuttuja pelaajia. Mielenkiintoinen tilanne, arvioi Tiilikainen.

Lähde: Tennisliiton tiedotus

Lähteet: YLE

Suosittelemme

Tuoreimmat