1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Brasilia kaatoi Englannin maaottelussa

Dohassa nähtiin lauantaina poikkeuksellisen nimekkäitä jalkapalloilijoita, kun Brasilia ja Englanti kohtasivat maaottelussa. Voitto meni lopulta eteläamerikkalaisille maalein 1-0.

Ainoa maali tuli heti toisen puoliajan alussa. Elanon syöttö tavoitti Nilmarin, joka puski pallon yli Englannin maalia vartioineen Ben Fosterin. Puolustajista Wes Brown ja Matthew Upson näkivät takaiskuosuman aitiopaikalta.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Brasilialle avautui tilaisuus siirtyä kahden maalin johtoon, kun Foster kaatoi Luis Fabianon rangaistuspotkun arvoisesti. Luis Fabiano laukoi pallon pilkulta kuitenkin taivaan tuuliin.

Englannin kapteeninnauhaa kantoi ensimmäistä kertaa Wayne Rooney, sillä John Terry ei ehtinyt toipua akillesjännevammastaan. David Beckham puuttui kamppailusta seurajoukkuekiireiden takia, ja moni muukin englantilainen runkopelaaja oli sivussa.

- Olin erittäin ylpeä ollessani kapteeni ensimmäistä kertaa, mutta ilta oli meille pettymys. Ensimmäinen puoliaika oli ok, mutta emme pelanneet hyvin toisella, Rooney totesi.

Dungan luotsaaman Brasilian kokoonpanossa ykköstähti oli Kaka. Kentällä nähtiin hänen ja Luis Fabianon lisäksi muun muassa Maicon, Lucio ja Daniel Alves.