1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Pöykiö yhdeksäntenä Skate Americassa

Susanna Pöykiö on lyhytohjelman jälkeen yhdeksäntenä taitoluistelun Skate America GP-kilpailuissa Lake Placidissa. Oululainen keräsi lyhytohjelmasta pisteet 46,72. Kilpailua johtaa uusin maailmanennätyspistein 76,28 viime kevään maailmanmestari Korean Yu-Na Kim.

Toisena, yli 17 pistettä Kimistä jääneenä on Yhdysvaltojen Rachael Flatt pistein 58,80 ennen Unkarin Julia Sebestyeniä 58,54.

Pöykiön epäonneksi koituivat sekä kolmoislutz-kaksoistulppi hyppy-yhdistelmä että soolo kolmoisflippi, joka jäi vain kaksinkertaiseksi. Hyppy-yhdistelmä jäi hiukan vajaaksi jonka lisäksi hän kosketti kädellä jäätä ennen jälkimmäistä hyppyä.

Kaksoisaksel onnistui sen sijaan kevyesti. Myös Trio Töykeiden musiikkiin tehty Vanhoja poikia viiksekkäitä -ohjelma oli saanut uutta kevyempää ilmettä sitten Pöykiön edellisen kilpailun, lokakuisen Finlandia Trophyn.

Kilpailu käytiin myöhään lauantai-iltana Yhdysvaltojen aikaa. Viikon puolivälissä Yhdysvaltoihin matkustanut Pöykiö koki myöhäisen ajankohdan itselleen haastavaksi ja myönsi sen vaikuttaneen jonkin verran vireystilaansa.

- Eihän se ohjelma valitettavasti nappiin mennyt, vaikka harjoitukset ovatkin menneet suhteellisen hyvin. Kilpailun venyminen illan puolelle harmitti ja aikaeron kannalta se olikin haastavin vaihtoehto, Pöykiö sanoi.

- Ei tähän kisasuoritukseen voi pettynytkään olla, mutta ei myöskään tyytyväinen. Huomenna vapaaohjelmassa suunta ylöspäin, Pöykiö totesi.

Pöykiö ei osallistunut ensimmäiseen GP-kilpailuunsa Moskovassa, penikkatulehduksen vuoksi.

Lähde: Taitoluisteluliiton tiedotus