1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Selkävaivainen Pöykiö ylitti henkisen kynnyksen Yhdysvalloissa

Taitoluistelija Susanna Pöykiö putosi lyhytohjelman yhdeksänneltä sijalta yhdenneksitoista Lake Placidissa. Selkäkivuista kärsinyt Pöykiö keräsi pistesaldon 124,22 ja oli hyvillä mielin vaisusta sijoituksesta huolimatta. Kilpailun voitti ylivoimaisesti Korean Yu-Na Kim pistein 187,98.

Kim voitti toiseksi tulleen Yhdysvaltojen Rachael Flattin (174,91) reilulla 13 pisteellä vaikka joutuikin tunnustamaan Flattin paremmaksi vapaaohjelmaosuudessa. Korealainen luisteli lyhytohjelmassa uudet maailmanennätyspisteet 76,28. Kolmanneksi sijoittui Unkarin Julia Sebestyen 159,03.

Oululainen selvitti hyppyjen osalta kolmoissalchow- sekä kolmoistulppi-yhdistelmät. Kolmoislutzin hän kaatui ja muiden hyppyjen kohdalla tapahtui helpotuksia jolloin kierrokset jäivät vajaiksi.

Pöykiön valmistautuminen kilpailuun ei ollut paras mahdollinen, sillä penikkatulehdus sekä vanha selkävaiva ovat pistäneet hänet keventämään harjoitteluaan jonkin verran, lokakuisen Finlandia Trophyn jälkeen.

Varsinkin hypyissä selkävaiva on muistuttanut olemassaolostaan eikä tarvittavaa rutiinia ole saatu ohjelmasuorituksiin vielä tarpeeksi. Penikkatulehdus esti häntä osallistumasta Moskovan gp-kilpailuun lokakuun lopulla.

- Olen kuitenkin ihan hyvällä mielellä, sillä jonkinlainen henkinen kynnys tuli täällä ylitettyä, vaikka olo ei ollutkaan selän puolesta kovin hyvä, Pöykiö sanoi.

- Koska en ole pystynyt tekemään hyppyjen osalta tarvittavaa määrää ohjelman läpimenoja, niin täällä se näkyi rentouden puutoksena juuri hypyissä. Myöskään omaan tekemiseen ei ole vielä täyttä luottamusta.

Vaikka kilpailusuoritus ja pisteet jäivätkin kauas Pöykiön normaalista tasosta, löysi hän kuitenkin kokonaisuudesta positiivisia asioita.

- Onneksi lähdin tänne, sillä näitä kilpailutilanteita tarvitaan. Huomasin, että monissa asioissa on menty kuitenkin eteenpäin. Mukavaahan tuolla loppujen lopuksi oli luistella, vaikka hiukan olikin aluksi epäileväinen olo, Pöykiö totesi.