1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

NBA:n kuumin joukkue dramaattiseen voittoon

Atlanta Hawks otti koripallon NBA-liigassa jo seitsemännen peräkkäisen voittonsa lyömällä Houston Rocketsin 105-103. Atlantan Josh Smith nousi ottelun sankariksi tekemällä voittokorin vain 0,7 sekuntia ennen peliajan umpeutumista.

Smith istui vaihtopenkillä virhetilin rasittamana suurimman osan viimeisestä neljänneksestä. Ottelun loppuhetkillä hän kuitenkin pääsi irti. Hawksin viimeinen heitto pelattiin Mike Bibbylle, jonka yritys ei mennyt sisään. Irtopallo näytti päätyvän Houstonin pelaajien käsiin, kunnes kaikkien yläpuolella paikalle liiti Smith, joka pamautti pallon koriin ja Hawksin kotihalli räjähti juhlimaan.

Hawksin kauden seitsemänteen peräkkäiseen voittoon tarvittiin myös Marvin Williamsin kauden korkein pistemäärä (29). Kaksi edellistä kautta 14 pisteen keskiarvolla pelanneen Williamsin heitto on ollut alkukaudesta kateissa, mutta kova työ näyttäisi kantavan hedelmää.

- Rytmi tuntui löytyneen. Heittoni on ollut kateissa viime viikkoina, mutta olen työstänyt sitä tällä viikolla. Olen tullut joka aamu kahdeksalta hallille heittämään. Se näytti kannattavan, Williams tuumaili voiton jälkeen.

Voitosta huolimatta Atlanta oli levypalloissa alakynnessä läpi ottelun. Houston rohmusi peräti 20 hyökkäyspään levypalloa.

- Voi pojat, he pelaavat kovaa. Heidän isot pelaajansa eivät ole kovinkaan isoja, mutta he menevät ryminällä levareihin, Williams hämmästeli.

Myös Atlantan parhaimpiin levypallopelaajiin kuuluva Smith vahvistaa Williamsin näkemyksen.

- Heillä on useita ei kovin atleettisia pelaajia, mutta heille täytyy antaa tunnustusta, sillä he todella antavat kaikkensa.

Houstonin pisteet jakautuivat tasaisesti. Suurimman potin, 18, kasasi Kyle Lowry. Luis Scola teki 17 pistettä ja kahmi 10 levypalloa.