Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kiira Korpi entistä vahvempana olympiakauteen

Taitoluistelija Kiira Korven viime kautta vaikeuttaneet ongelmat ovat nyt poissa. Pitkään jatkunut ylirasitustila ja sairastelu hankaloittivat viime kautta, eikä hän viime vuonna tähän aikaan ollut kilpaillut vielä kertaakaan.

urheilu

- Onhan se ero kuin yöllä ja päivällä. Viime vuonna joutui nollasta lähtemään kilpailuihin, eikä varmaan ilman tahtoa ja taistelua olisi siitä niin hyvin selvinnyt. Se oli opettava ja kasvattava kokemus ja siitä sain luottoa omiin henkisiin kykyihin. Nyt kun on pystynyt terveenä harjoittelemaan ja tekniikka ja varmuus ovat eri luokkaa, voi odottaa myös parempia suorituksia ja tuloksia, Korpi toteaa.

Nyt on takana jo viisi kilpailua, ja muun muassa uran ensimmäinen GP-mitali Pekingistä. Siellä Kiira Korpi sijoittui toiseksi ennätyspisteillään, 163,27. Kiinan kisan jälkeen vapaaohjelmaa on vaikeutettu ja nyt se sisältää jo kaikki eri kolmoishypyt sekä uuden hyppysarjan. Se on tarkoitus esitellä myös kotimaiselle yleisölle SM-kisoissa Jyväskylässä.

- Hankalinta ovat ne vaikeimmat hypyt. Se on vaikeampi kuin edellinen, joka sisälsi kolme eri kolmoishyppyä, nyt niitä on viisi. Ohjelma vaatii enemmän tekniikkaa.

Kolmois-kolmois -yhdistelmä on sujunut jo harjoituksissa, mutta sitä Korpi ei vielä yleisölle SM-kisoissa aio näyttää. Sitä kokeillaan sitten arvokisoissa, kuten esimerkiksi Tallinnan EM-kisoissa, mikäli sinne paikka heltiää.

- Vielä on varaa parantaa tästäkin vielä. Mutta mennään askel kerrallaan. Vaikean viime kauden jälkeen tehtiin suunnitelma ja nyt näyttää siltä, että ollaan aikataulussa, Korpi vakuuttaa.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat