1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Laura Lepistö ylivoimainen lyhytohjelmassa

Naisten taitoluistelun hallitseva Euroopan mestari Laura Lepistö hallitsi Jyväskylän SM-kisojen avauspäivää. Hän luisteli lähes täydellisen lyhytohjelman ja johtaa kilpailua ennen Kiira Korpea ja Susanna Pöykiötä.

Lepistön ohjelmassa ainoastaan yksi kolmoishyppy jäi vajaaksi, ja hän keräsi pisteet 61,55.

Lepistö onnistui vaikeassa kolmoistulppi-kolmoistulppi yhdistelmässä ja kaksoisakselissa, mutta hyppäsi vain kaksinkertaisen ritin. Muutoin Lepistön luistelu oli vahva taidonnäyte hänen osaamisestaan.

- Oli ihan vapautunut ja kiva fiilis luistella. Tänään ohjelmastani löytyi harjoitustaso. Olin tosi iloinen yhdistelmästä, mutta ritissä minulle tuli ajatuskatkos. Se harmittaa.

Lepistön ohjelmaan on tehty viikko sitten uutta koreografiaa, josta luistelijan pitikin itseään ohjelman aikana muistutella.

Epävarmasti luistellut Korpi kaatui kerran ja on kilpailussa toisena pistein 52,93.

- Ohjelma oli selkeä alisuoriutuminen hyppyjen osalta. Minulla saattoi olla liikaa puristusta ja rentous puuttui etenkin hypyistä. Huomisessa vapaaohjelmassa pitää näyttää sitten närhen munat.

Helpoissa hypyissä epäonnistunut Pöykiö jäi kolmanneksi pistein 48,85. Pöykiön epäonneksi koituivat kolmoistulpin sekä kaksoisakselin huonot alastulot.

- Minulla oli kaikin puolin hyvä fiilis lähteä ohjelmaan ja sitä olikin tarkoituksella helpotettukin. Hypyt lähtivät aika kepeästi ja pyörivät vain yli. Turhia virheitä, jotka maksavat tässä nykyisessä systeemissä paljon.

- Kipujen kanssa suunta on ylöspäin. Jos mahdollisuus jatkolle siunaantuu, niin edessä oleva lisäkuukausi tekee varmasti hyvää rutiinin ja varmuuden kannalta Pöykiö sanoi ja viittasi tammikuussa pidettäviin EM-kilpailuihin.

Vapaaohjelmat luistellaan sunnuntaina.

Nurmenkari johtaa hyvällä luistelulla

Ari-Pekka Nurmenkari (HSK) voitti miesten lyhytohjelman vakuuttavalla ohjelmalla ja saavutti pisteet 66,76. Helsinkiläinen hyppäsi kolmoislutz-kaksoistulppi yhdistelmän, kolmoisflipin sekä kolmoisakselin. Helsinkiläinen esiintyi varsin vakuuttavasti, mutta löysi itse vielä parannettavaa ohjelmastaan.

- Olen ihan tyytyväinen vaikka kolmois-kolmois yhdistelmä puuttuikin. Kaikki olisi voinut mennä vieläkin paremmin, mutta tykkäsin tehdä tänään ohjelmaa.

Nurmenkaria kiusannut nilkkakipu ei ole täysin kadonnut, mutta on hellittänyt kuitenkin sen verran että mm. kolmoisakselin harjoittelu on ollut helpompaa. Mies onkin saanut tällä kaudella erityisesti juuri kolmoisakseliinsa varmuutta.

Kooveen Mikko Minkkinen onnistui hänkin lyhytohjelmassaan. Tamperelainen keräsi pisteet 60,28, jotka jäivät vain vähän hänen ennätyspisteistään 61,44. Minkkisen ohjelma sisälsi kolmoistulppi-kolmoistulppi yhdistelmän ja kolmoisflipin. Minkkisen kaksoisakseli tulkittiin arvostelussa kuitenkin yksinkertaiseksi.

- Tänään oli hyvä tahtotila ja luottamus kohdillaan. Mutta akseli sapettaa. Se vei useita pisteitä mennessään, Minkkinen sanoi.

Kilpailussa kolmantena on HSK:n Valtter Virtanen pistein 49,51.

Taitoluistelun SM-kilpailut, Jyväskylä

Naisten lyhytohjelma

  1. Laura Lepistö 61,55

  2. Kiira Korpi 52,93

  3. Susanna Pöykiö 48,85

Miesten lyhytohjelma

  1. Ari-Pekka Nurmenkari 66,76

  2. Mikko Minkkinen 60,28

  3. Valtter Virtanen 49,51

Lähde: Taitoluisteluliiton tiedotus