Koponen on kestänyt kovat paineet kesäliigassa

Korkein panoksin Las Vegasin kesäliigassa pelaava Petteri Koponen, 20, on osoittanut jälleen kerran olevansa mestari kääntämään kovimmatkin haasteet ja paineet edukseen. Sopimus ensi kaudeksi maailman kovimpaan koripalloliigaan NBA:han odottaa ottajaansa.

urheilu

Pallo on nyt Portland Trail Blazersin managerilla Kevin Pritchardilla, joskin Koposen näytöt ovat olleet kiistattomat niin NBA:n kesäliigaa edeltävissä harjoituksissa kuin kahdessa ensimmäisessä ottelussakin.

Kovaa puolustanut ja näyttävästi viimeistellyt Koponen on ollut tyytyväinen tekemäänsä ja Portlandin seurajohto näkemäänsä.

- Olen pelannut isoja minuutteja ja osoittanut Blazersin johdolle, mitä osaan. He kaikki ovat kertoneet olleensa yllättyneitä siitä, mitä olen näyttänyt kahdessa ensimmäisessä pelissä, kertoo Koponen.

“Olen lämmennyt kolmannella neljänneksellä”

Portlandilla on allaan voitto Washingtonista ja harmittava yhden pisteen jatkoaikatappio Sacramentolle.

Koponen on urakoinut näissä otteluissa 34 minuutin, 18,5 pisteen, 2,5 levypallon ja kolmen riiston keskiarvoilla muodostaen yhdessä Jerryd Baylessin kanssa Monty Williamsin luotsaaman ryhmän aggressiiviset syömähampaat.

- Avausottelussa heittopelini kulki varsin hyvin, mutta toisessa ei ollut minun päiväni siltä osin. Näitä yksinkertaisesti vain sattuu kohdalle, kuittaa yhteensä 12:sta kolmen pisteen heitostaan viisi säkittänyt Koponen.

Koponen on noussut molemmissa otteluissaan sitä isompaan rooliin, mitä vähemmän pelikellossa aikaa on ollut jäljellä.

- Näyttää siltä, että tarvitsen kaksi neljännestä, ennen kuin lämpenen. Meille annetaan ottelun alla vain kymmenen minuuttia lämmittelyaikaa. Kenties minun pitäisi aloittaa jo aikaisemmin, heittää Koponen.

“Minun on pidettävä vielä parempaa huolta pallosta”

Portlandin molempia otteluita ovat sävyttäneet lukuisat pallonmenetykset. Koponen saa ottaa Trail Blazersin yhteensä 45 menetyksestä seitsemän omaan piikkiinsä.

Määrä on kuitenkin varsin siedettävä, kun huomioidaan hänen peliaikansa, roolinsa ja vastustajien hillitön hiillostus Cox Pavilionin parketilla.

- Minun on saatava menetysten määrät pienemmiksi pitämällä parempaa huolta pallosta. On vain pyrittävä pelaamaan entistäkin kovempaa. Tiedän, että pystyn siihen.

Tilastot ovat aina tilastoja, mutta kesäliigassa keskiarvot eivät kerro täyttä totuutta Koposen ajoittain ilmiömäisestä syöttötaidosta. Tämä johtuu siitä, että Portlandin pitkät miehet ovat tuhrineet aivan liian ison tukun avopaikkoja korien alla.

- Joukkueessamme ei ole sellaista sisäuhkaa kuin viime kesänä ja vastustajat tietävät sen. Minua ja Jerrydia (Bayless) puolustetaan koko ajan todella lujaa. Tämäkin on vain kestettävä, toteaa Koponen kylmänrauhallisesti.

Kolme näyttöpaikkaa jäljellä

Sähköisiin faniposteihin välipäivänä harjoitusten lomassa vastanneella Koposelle on tarjolla vielä kolme äärimmäisen tärkeää näytön paikkaa Las Vegasin tiivistempoisessa kesäliigassa.

Portland kohtaa seuraavassa ottelussaan perjantain vastaisena yönä Minnesotan, jonka jälkeen vuorossa ovat Phoenix ja New Orleans.

Manageri Pritchard on korostanut useassa yhteydessä katsovansa Koposen kortit loppuun asti ennen vaikeaa päätöstään. Tämä merkitsee sitä, että Koposen on ensin valloitettava Las Vegas ja pehmitettävä sen myötä Pritchardin kuvailema kova pähkinä helpommin murrettavaksi.

- NBA on unelmani ja haluan pelata täällä. En lähtenyt sen vuoksi viime kaudella Eurooppaan, vaan jatkoin uraani ja valmistautumista Espoon Hongassa, korostaa Koponen.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat