Minna Kauppi suunnisti MM-hopealle

Minna Kauppi suunnisti sprintin MM-hopealle Tshekissä. Mestaruuden voittanut norjalainen Anne Margrethe Hausken oli 9,3 sekuntia Kauppia nopeampi. Heli Jukkola suunnisti viidenneksi. Jukkola hävisi 30,9 sekuntia mestari-Hauskenille.

Kauppi oli tyytyväinen mitalitilin aukeamiseen avausmatkalta.

- Eka alkupala on nyt takana, hyvältä näyttää. Täytyy olla tyytyväinen, kun takana on ollut surkea kausi, Kauppi myhäili hopeamitalistina.

Kauppi arvioi sprinttiradan hänelle sopivaksi. Kilpailijoille yllätyksenä tarjottiin lähes kilometrin pituista ykkösväliä.

- Tämä oli mulle sopiva rata, sai välillä lukea pidempäänkin karttaa, Kauppi arvioi.

Heli Jukkolan viides sija oli olkapäävamma huomioiden mainio saavutus, mutta noormarkkulainen ei tyytyväisyyttä tuntenut.

- Olosuhteisiin nähden siihen varmaan pitäisi olla tyytyväinen, mutta en voi olla. Olkapää kipeytyi jonkin verran jo karsinnassa, ja jatkoa on nyt vaikea arvioida. Joka tapauksessa lähden pitkän matkan karsintaan, koska en siinä kenenkään paikkaa vie, sanoi pitkän matkan maailmanmestaruutta Kaupin kanssa puolustava Jukkola.

Katri Lindeqvist juoksi parhaan MM-sprinttinsä, sijoitus oli 11.

- Tein muutamia pieniä viiden sekunnin virheitä. Juoksu ei ollut ihan yhtä hyvää kuin karsinnassa. Rata oli hauska: lyhyitä ja pitkiä välejä vaihdellen, Lindeqvist kertoi Olomoucin kaupungin keskustan tuntumassa juostusta sprintin finaalista.

NAISTEN SPRINTIN TULOKSET

1. Anne Margrethe Hausken NOR 12.42,2

2. Minna Kauppi + 9,3

3. Helena Jansson SWE + 18,9

4. Galina Vinogradova RUS + 24,6

5. Heli Jukkola + 30,9

6. Dana Brozkova CZE + 31,0

7. Signe Soes DEN + 44,4

8. Emma Engstrand SWE + 46,2

9. Eva Jurenikova CZE + 50,1

10. Elise Egseth NOR +1.00,2

11. Katri Lindeqvist +1.10,5

12. Seline Stalder SUI +1.10,9