1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. urheilu

"Kyrö mukana Kaisa Variksen toiminnassa"

Hiihtoliiton toimitusjohtaja Jari Piirainen kuvailee olleensa viimeiset puoli vuotta kuin tikkataulu. Hiihdon entinen päävalmentaja Kari-Pekka Kyrö on ryöpyttänyt Piiraista kovin sanankääntein, ja torstai-iltana Piirainen koki mittansa täyttyneen.

- Allekirjoittaneellakin on oikeus puolustautua ja kertoa oma näkemykseni. Haluan valottaa asioita laajemmin kuin vain hyvin kapeasta näkökulmasta, Piirainen sanoi Lahdessa.

Piirainen hyökkää Kari-Pekka Kyröä vastaan viittaamalla Kyrön mahdolliseen osuuteen dopingista kahdesti kärähtäneeseen Kaisa Varikseen. Varis jäi kiinni kiellettyjen aineiden käytöstä vuosina 2003 ja 2008.

- Vuonna 2003 Val di Fiemmessä julkaistu Kaisa Variksen lehdistötiedote tuntui tulleen jyväskyläläisestä faksinumerosta. Puhutaan sen luokan todisteista, että ainakin jossain muodossa Kari-Pekka oli toiminnassa mukana, Piirainen mietti.

Piirainen toteaa omasta puolestaan, että Suomen lakien mukaan ihminen on syytön siihen saakka, kunnes syylliseksi julistetaan.

- Haluan vain viitata siihen, että on erittäin helppoa esittää julkisuudessa kaikenlaisia syytöksiä. Mutta ei esitetä mitään oikeita todisteita aiheiden suhteen. Todella toivon, että viranomaisten tutkinnassa vahvoja puheita pohjustettaisiin myös todisteilla, Piirainen sanoi.

"Päätös oikeuteen lähdöstä marraskuussa"

Piirainen tekee marraskuun loppuun mennessä päätöksen siitä, lähteekö hän oikeuteen puolustamaan ryvettynyttä mainettaan.

- Haluan mitata, missä kulkee raja, että millaisia syytöksiä saa aika laajasti leviävässä mediassa esittää ilman minkäänlaisia perusteita, Piirainen kiteytti.

- Minulla ei ole mitään taloudellisia taka-ajatuksia. En ole hakemassa taloudellista etua itselleni, vaan reilua kohtelua. Tärkeintä ei ole, jatkaako Piirainen Hiihtoliiton toimitusjohtajana. Olen liikkeellä Suomen koko maastohiihtoväen puolesta, Piirainen kommentoi.

Piirainen ei ole missään vaiheessa harkinnut jättävänsä paikkaansa Hiihtoliiton toimitusjohtajana. Piirainen ei ole tehnyt omasta mielestään mitään sellaista, minkä takia hänen olisi erottava.

- On sitten toinen asia, jos toiset katsovat, että kykyni ja taitoni eivät ole vaaditulla tasolla. Tilanne ei ole silloin enää omissa käsissäni, Piirainen ennakoi marraskuuta, jolloin hänen jatkonsa on jälleen katkolla.