Lepistö tasaisen lyhytohjelman paras

Taitoluistelun naisten SM-kilpailun lyhytohjelma oli tasainen. Laura Lepistö oli lyhytohjelman paras niukasti ennen Susanna Pöykiötä ja Kiira Korpea. Lepistö ja Pöykiö eivät olleet tyytyväisiä suorituksiinsa.

- Olen tainnut tottua liikaa täysiin halleihin ja kovempaan meteliin. Lähdin liian varovaisesti liikkeelle, Lepistö harmitteli.

Kaksoisakselin ja yhdistelmän helpottumiset veivät teknisiä pisteitä, hyvät osa-aluepisteet kuitenkin ilahduttivat Lepistöä, joka sai pisteet 55,36.

Epäonni vaivasi myös Susanna Pöykiön suoritusta. Hän harmitteli hyppy-yhdistelmän epäonnistumista ja kaksoisakselin alastulon pyörähdystä. Tyytyväinen Pöykiö oli kuitenkin muista elementeistä saamiinsa tasopisteisiin.

Kisasuoritus jäi kokonaisuutena kauas viime viikkojen harjoituksissa saavutetusta luistelutasosta. Pöykiö arveli jännityksen ja puolentoista kuukauden kilpailutauon verottaneen päivän suoritusta. Hän on toisena pistein 54,53.

- Nyt pitää vain vähän relata ja päästä vapaaohjelmapäivään uusin ajatuksin, Pöykiö tuumi.

Kilpailun suurimman huomion vei Kiira Korpi, joka taisteli kauden ensimmäisessä kilpailussaan hyvän suorituksen. Hänkin tosin harmitteli turhaa kaatumistaan akselissa, vaikka helpottunut hymy kirkasti ilmettä.

- Olen todella onnellinen ja huojentunut.

- Energia riitti hyvin, ei ollut pelkoa, ettenkö jaksaisi ohjelmaa loppuun asti, Korpi sanoi.

Tulokset lyhytohjelman jälkeen

1. Laura LEPISTÖ 55,36

2 Susanna PÖYKIÖ 54,53

3 Kiira KORPI 53,34

4 Minna PARVIAINEN 45,71

5 Henriikka HIETANIEMI 42,55

6 Helena STENBACKA 39,92

7 Heidi TOIVANEN 31,74