Kiira Korpi luisteli SM-kultaa

Kiira Korpi nousi syksyn vaikeuksien jälkeen komeasti taitoluistelun Suomen mestariksi Helsingin SM-kisoissa. Korpi onnistui vapaaohjelmassaan ja voitti mestaruuden yhteispistein 167,13. Laura Lepistö otti SM-hopeaa pistein 150,34 ja Susanna Pöykiö pronssia pistein 147,86.

Korvelle Suomen mestaruus oli ensimmäinen aikuisten sarjassa. Mestaruus tuli kaiken lisäksi Suomen ennätyspisteillä.

Korpi luisteli voittoon helpotetulla ohjelmalla. Hän hyppäsi ainoastaan kolmoisrittejä, kolmoissalchoweja sekä kaksoisakseleita, mutta teki kaiken onnistuneesti ja puhtaasti.

- Tulin tänne ja ajattelin nauttia siitä, että pääsen vihdoin kilpailemaan. Nyt olen ihan sanaton, Korpi hymyili.

- Olen erityisen tyytyväinen vapaaohjelmaan. Viime kaudella se oli tosi vaikea ja nyt tuli heti tosi upea avaus, Korpi sanoi.

- Siihen tähdätään, että saadaan ohjelmaan vaikeampiakin kolmishyppyjä, mutta näköjään vähän helpommillakin hypyillä voi saada ihan hyvät pisteet.

Hopeamitalisti Laura Lepistö oli pettynyt suoritukseensa. Lepistö sortui useisiin helpotuksiin hypyissään.

- Olihan se ihan alle odotusten. Harjoituksissa on mennyt hyvin, verryttely meni tosi hyvin ja muutenkin oli hyvä fiilis. Ihmettelen, että miten siinä nyt noin kävi. Pitää vain nollata tämä ja ottaa opiksi, Lepistö sanoi.

Myöskään pronssimitalisti Susanna Pöykiö ei ollut tyytyväinen viikonloppuunsa. Pöykiö sortui hänkin virheisiin hypyissään.

- Ei tästä paras mahdollinen maku jäänyt. Molemmissa ohjelmissa jäi paljon parannettavaa. Terävin vire ja kunto osuivat vähän aiempaan ajankohtaan. Aika kova flunssa oli myös edeltävällä viikolla, Pöykiö totesi.

Suomen Taitoluisteluliiton liittohallitus virallistaa EM-edustajat alkuviikosta.

Tulokset

1 .Kiira Korpi 167,13

2.Laura Lepistö 150,34

3.Susanna Pöykiö 147,86

4.Minna Parviainen 118,09

5.Henriikka Hietaniemi 112,90

6.Helena Stenbacka 103,00

7.Heidi Toivanen 89,57