1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Mika Kohonen: Ruotsi on nyt kaadettava

Ruotsin liigassa Storvreta IBK:ta edustanut Mika Kohonen on kärsinyt jalan rasitusvammasta, mutta uskoo pystyvänsä pelaamaan salibandyn MM-kisoissa Tshekissä. Kohonen ei ota turhia paineita, vaikka Suomi ei ole lyönyt Ruotsia koskaan MM-tasolla.

- Joukkueemme on rakennettu samaan tyyliin kuin aiempina vuosina. Yhteishenki on huippuhyvä, ja nyt meidän on näytettävä kentällä, että kykenemme voittamaan MM-kultaa, Kohonen sanoi.

Suomen MM-joukkueessa on kuusi ensikertalaista. Kohonen näkee asian myönteiseltä kannalta.

- Joukkueessa on sopiva sekoitus kokemusta ja uusia, nälkäisiä pelaajia. Valmistautuminen kisoihin on sujunut ammattimaisesti: hiki on virrannut kovissa treeneissä, kertoi ennätykselliset 109 maaottelua pelannut Kohonen. Samaan määrään maaotteluja ei ole pystynyt kukaan toinen pelaaja koko maailmassa.

MM-kisojen ajankohta on muuttunut. Ennen MM-mitaleista taisteltiin toukokuussa, mutta nyt turnaus pelataan joulukuussa.

- Näin pelaajan näkökulmasta harjoitusohjelmia on pitänyt uudistaa. En ole sen enempää miettinyt, onko muutos myönteinen vai kielteinen asia. Myöhemmin olemme ehkä viisaampia, Kohonen arvioi muutoksia.

Suomi ei ole koskaan kukistanut Ruotsia MM-tasolla, mutta Kohonen ei ota tilastoista turhia paineita.

- Itselleni on aivan sama, missä vaiheessa turnausta pelaamme Ruotsia vastaan. Ruotsi-ottelut ovat olleet tiukkoja koitoksia, jotka Ruotsi on viime aikoina voittanut. Nyt meidän on käännettävä suunta ja otettava voitto, Kohonen suunnitteli.