Suora

  • Urheilukierros
  • Keilailun SM-kilpailut
  • Tenniksen Ranskan avoin turnaus: päivän ottelu
  • Urheiluruutu

Kummelia siteeraava Evilä lupaa SE:n parantuvan

Pituushyppääjä Tommi Evilä oli niiden urheilijoiden joukossa, joille myönnettiin perjantaina urheilija-apurahaa. Taantuma vaikuttaa myös urheilijoiden tukieroihin, joten avustus tulee todella tarpeeseen. Uransa jatkotavoitteita vitsailemaan yltynyt Evilä ei halunnut sen tarkemmin paljastaa.

urheilu

Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin myönsi Evilälle suuren urheilija-apurahan, 15 000 euroa.

- Iso ja tärkeä asia se on. Tuki helpottaa täyspäiväistä valmennusta ja tietää sitä että voin harjoitella tänä vuonna paremmissa olosuhteissa pidemmän pätkän, Evilä kertoo.

Taloudellinen taantuma riipaisee myös urheilijoiden harjoituskassaa. Sponsorien tarjoamia tukieuroja on entistä vähemmän tarjolla.

- Kyllä töitä saa tehdä sen asian suhteen tehdä. Tässä on verkkoja heitetty ties minne je keskusteluja käyty useammankin managerin kanssa, mutta aika hiljaista on ollut. Vaikuttaisi kuitenkin siltä, että saadaan taloudellinen pakka kasaan.

Tarkempia tulevaisuuden suunnitelmia tai päämääriä Evilä ei halua paljastaa. Lontoon vuoden 2012 olympiakisauteluihin tamperelainen vastaa Kummeli-huumorilla.

- Kysykää Sorsalta, Sorsa tietää kyllä, Evilä siteraa Kummelia.

- Ei vaineskaan. Sanotaan, vaikka näin diplomaattisesti, että opetusministeriössä kyllä tiedetään, minne meikäläinen on pyrkimässä ja he tukevat meikäläisen taivalta, sinne minne ikinä se viekään. Se on kuitenkin sanottava, että ensi kesänä menee pidemmälle kuin 822.

Hallikauden koitoksista Evilä nostaa esiin Torinon EM-hallikisat.

- Siellä on raja 775. Olisi se hieno lähteä sinne kisaamaan, mutta ei sitä tiedä, kiinnostaako se vielä. Nyt vedetään ainakin vielä rennolla asenteella, Evilä hymyilee.

- Terveystila ja harjoituskauden kunto on todella hyvä. Muutamia liikakiloja harjoituskaudelta on, mutta myös testiennätyksiä löytyy.

Lähteet: YLE

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat