Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Lentopallon EM: Turkki - Kreikka
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Saksa, 1. päivän kooste
  • Urheiluruutu
  • Dota 2: The International

IAAF:lla kovat suunnitelmat: Kultainen liiga historiaan

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF kertoi maanantaina suunnitelmistaan muuttaa lippulaivaansa, Kultaista liigaa. Aiemmin vain Euroopassa käyty kilpailusarja laajenee vuonna 2010 massiiviseksi kolmen maanosan ja jopa 15 osakilpailun Timantti-liigaksi.

urheilu

Suunnitelmien mukaan Euroopassa järjestetään ainakin yhdeksän kisaa. Kilpailupaikat olisivat Kultaisesta liigasta tutut Oslo, Pariisi, Brysseli ja Zürich sekä Lausanne, Tukholma, Monaco, Lontoo ja myöhemmin nimettävä toinen kilpailupaikka Britanniassa.

Yhdysvalloissa kilpailupaikkoina toimivat New York, Eugene. Lisäksi Kiinassa järjestettäisiin yksi kilpailu. Vuoden 2009 lopussa lopullisesti lukkoon lyötävään kilpailuohjelmaan ei ole lyöty vielä kolmea mahdollisesti lisättävää kilpailupaikkakuntaa, mutta vahvoilla ovat tällä hetkellä Berliinin, Rooman ja Dohan kilpailut.

Uuden formaatin tavoitteena on lisätä yleisurheilun maailmanlaajuista kiinnostavuutta ja päästä tietynlaisesta Eurooppa-leimastaan irti. Jokaisessa 32 lajimuodossa parhaiten vuoden mittaan kilpailuista GP-pisteitä kerännyt urheilija palkittaisiin 80 000 dollarin timantilla.

Kultaista liigaa on kilpailtu vuodesta 1998 lähtien. Kauden päätteeksi parhaat urheilijat - muutaman kilpailuvuoden muodostamaa poikkeusta lukuun ottamatta jokaisen osakilpailun voittaneet - ovat pokanneet kultaharkkoja.

Pahaa verta on aiemmin herättänyt Kultaisessa liigassa se, että vain tietyt lajit ovat päässeet ohjelmaan mukaan. Uudessa Timantti-liigassa lajeja on siis mukana 32.

Lähteet: YLE - Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat