Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Tähän mieheen kulminoituu NHL:n varaustilaisuus

Viikonloppuna järjestettävän jääkiekon NHL-liigan varaustilaisuuden keskeiseksi hahmoksi voi nousta Toronton GM Brian Burke. Rajua uudelleenrakennusprojektia Maple Leafsissa aloittava Burke voi tehdä ihan mitä vain, etenkin lauantaiaamun 1. kierroksen yhteydessä.

urheilu

Kesken menneen kauden Toronton GM:n paikan vastaanottanut Burke tunnetaan miehenä, joka on valmis koviinkin liikkeisiin saadakseen mitä haluaa. Toronto haluaisi yli kaiken uuden nousunsa keulakuvaksi kanadalaishyökkääjä John Tavaresin, eikä Burke varmasti kaihda keinoja saadakseen hänet.

Ongelma on vain siinä, että New York Islanders ei ole - ainakaan näillä näkymin - valmis luopumaan 1. kierroksen ensimmäisestä varausvuorostaan. Eikä heitä voi syyttää siitä, sillä Torontolla on loppupeleissä hyvin vähän kauppatavaraa.

Mielenkiintoiseksi homma menee siinä vaiheessa, jos Islanders päättääkin varata toisen ykkösvarauskandidaatin, ruotsalaispuolustaja Victor Hedmanin. Tällöin Tavares jäisi toisena varaavalle Tampa Baylle, joka luultavasti tässä tapauksessa olisi valmiimpi pelaajakauppoihin.

Lukuisten eri arvioiden mukaan Tampa Bay haluaa nimenomaan laadukkaan puolustajan. Jos Hedman ei ole saatavilla, Tomas Kaberlen hankkiminen Torontosta ei varmasti kuulosta huonolta. Etenkin, jos se saisi vaihdossa myös Toronton 1. kierroksen varausvuoron. Toronto varaa 1. kierroksella seitsemäntenä, ja silloinkin on laadukkaita pelaajia vielä tarjolla.

Brayden Schenn on suunnitelma B

Toinen vaihtoehto tässä skenaariossa on se, että Tampa Bay kauppaa pois nykyisen kapteeninsa ja ykkössentterinsä Vincent Lecavalierin, jonka perässä ovat ainakin Montreal ja Los Angeles. Viime kesän ykkösvaraus, Steven Stamkos ja Tavares muodostaisivat mielenkiintoisen kärkisentteritandemin tulevaisuutta ajatellen.

Vaikka lauantaiaamuna Tavares ja Hedman menisivät numeroilla yksi ja kaksi, Burke pyrkinee edelleen ylöspäin listalla. Kolmantena todennäköisesti varattavan Matt Duchenen jälkeen pakka on jälleen hieman auki. Vaihtoehtoja kolmen kärkivarauksen takana ovat ainakin kanadalaissentterit Evander Kane ja Brayden Schenn sekä ruotsalaislaituri Magnus Pääjärvi-Svensson.

Näistä kolmesta Burke haluaisi raporttien mukaan Schennin. Eikä ihme, sillä Torontolla on hyviä kokemuksia Schennin perheestä: viime kesänä se varasi Braydenin puolustajaveljen Luken ensimmäisen kierroksen viidentenä pelaajana. Luke Schenn pelasi mainion kauden murtautuen ryminällä Toronton kärkipakkien joukkoon - tehden samalla kallispalkkaisesta Kaberlesta oivaa kauppatavaraa.

Vaikka Burke palaa halusta tehdä taikojaan, Toronton pelaajisto asettaa omat rajoituksensa. Kaberlen ohella muita seuroja kiinnostavat pelaajat ovat vähissä. Toisen tshekkipakin, Pavel Kubinan ja yhdysvaltalaishyökkääjä Jason Blaken hinta-laatu-suhde on pahasti pielessä ja lonkkavaivoista toipuva maalivahti Vesa Toskalakin olisi NHL-seuroille melkoinen riskisijoitus.

Luke Schennin ja Mihail Grabovskin kaltaisia, Toronton pelaajistossa tuiki harvinaisia nousevia tähtiä Burke ei varmasti tule myymään. Voikin olla, että Burken yritykset jäävät torsoiksi. Yksi asia on kuitenkin varmaa: yrityksestä Toronton uudelleenrakentaminen ei tule jäämään kiinni.

Lähteet: YLE - Ilkka Palomäki

Suosittelemme

Tuoreimmat