1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Pekingin seiväskuninkaalla vain yksi tavoite

Viimeiset puolitoista vuotta miesten seiväshyppyä hallinnut Steven Hooker kilpailee kesällä 2009 erittäin säästeliäästi. Pekingin olympiakisoissa Australian 40 vuoden odotuksen päättäneen Hookerin silmissä siintää vain yksi tavoite tälle kesälle.

Hooker voitti Pekingissä olympiakultaa uudella olympiaennätyksellä, 596. Hallikaudella hän hätyytteli jopa Sergei Bubkan maailmanennätystä. Alkukesän aikana 26-vuotiasta Hookeria ei kuitenkaan kentillä ole nähty, sillä mies on harjoitellut tiiviisti kotimaisemissaan. Nyt on tullut kuitenkin aika suunnata Eurooppaan - tarkemmin sanottuna Saksan Kölniin.

- Olen jo odottanut, että pääsen pois Australian talvesta. Pidän yleisurheilijan elämäntyylistä ja nautin todella tien päällä olemisesta. Kolme kuukautta on hyvä aika, ja sen jälkeen onkin hyvä palata kotiin, Hooker kirjoittaa Kansainvälisen yleisurheiluliiton verkkosivuilla.

Hookerin ja maajoukkuekaveri Paul Burgessin paikanvalinta ei ole sattumaa, sillä MM-kisat järjestetään saman maan pääkaupungissa, Berliinissä elokuun puolivälissä. Hooker on rakentanut Berliniä ajatellen huolella kilpailuohjelman, joka palvelee mahdollisimman hyvin ensimmäisen MM-mitalin saavuttamista.

- Kilpailen Lausennessa (7. heinäkuuta), Reimsissä (14.7.), Lontoossa (25.7.) ja Tukholmassa (31.7.). Kaikissa näissä kilpailuissa on mahdollista hypätä korkealta. Neljä kilpailua on luultavasti optimaalinen määrä matkalla suureen kisaan, ensimmäisenä australialaisena yleisurheilijana olympiakultaa sitten Ralph Doubellin 800 metrin kultamitalin Mexico Cityssä 1968 voittanut Hooker sanoo.

- Olen yhtä nälkäinen kuin vuosi sitten. En ole koskaan voittanut MM-mitalia, ja haluan voittaa sellaisen - toivottavasti kultaisen.

Vaikka kimmoisa Hooker on varmasti kuuma suosikki elokuussa, haaste tulee olemaan kova. Ranskan Renaud Lavillenie on ollut alkukaudesta hyvässä vireessä, ja 22-vuotias komeetta hyppäsi Leiriassa järjestetyissä joukkueiden EM-kisoissa kauden kärkitulokseksi 601.