Häggblom: Johtajat päättävät, urheilijat tekevät

Norjaan yleisurheilun joukkueiden mestaruuskilpailuihin suuntaavat juoksija Johanna Lehtinen ja kuulantyöntäjä Robert Häggblom pitävät Euroopan yleisurheiluliiton EAA:n sääntömuutoksia turhana kikkailuna ja pelleilynä.

Johanna Lehtisen vahvin matka on 1500 metriä, mutta hän lähtee tulevissa joukkueiden mestaruuskilpailuissa Norjassa juoksemaan epätavallisesti 3000 metrin matkaa.

- Syy oli puhtaasti se, etten ole juossut vielä 1500 metrin matkoja. Tarkoitus olisi kuitenkin reilun viikon päästä vetäistä ensimmäinen 1500 ja tässä on nyt sitten hyvin alla pitkiä matkoja, kertoo Lehtinen.

Lehtinen toivoo itseltään ehjää kilpailua ja Suomen naisilta venymistä ja hyviä tuloksia. Lehtinen kuitenkin lisää, että EAA:n sääntömuutos aiheuttaa epävarmuutta, viitaten uuteen sääntön, jossa 3000 metrin matkalla pudotetaan viimeinen juoksija pois 1000, 1800 ja 2200 metrin kohdalla

- En näe, miten mielenkiinto lisääntyisi kun peränpitäjiä pudotetaan kierroksilla pois. Tällainen on turhaa kikkailua, luulisi muilla keinoilla voitavan lisätä kiinnostavuuta. Toivon todella, että sääntökokeilut jäisivät vain tähän vuoteen.

Vähintään yhtä kimpaantunut on kuulantyöntäjä Robert Häggblom. Kuulantyönnön sääntömuutos määrää kolme ensimmäistä heittokierrosta karsintakilpailuiksi, joista pääsee neljä parasta finaaliin.

- En kyllä suhtaudu uuteen sääntöön positiivisesti, se vähän niin kuin pilaa lajia. Mielestäni aikaisempi käytäntö on ollut hyvä, mutta katsotaan nyt miten kisat sujuvat. Eihän urheilijoita kyllä yleensäkään kuunnella, johtajat päättävät ja urheilijat tekevät, kommentoi Häggblom näreissään.

Häggblom arvelee Suomen miesjoukkueen vahvaksi ja tasaiseksi. Omassa kunnossaan hän kertoo olevansa jäljessä, mutta tähtää loppukauteen.