Suora

  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Evilä pullahti finaalin ulkopuolelle

Tommi Evilän haave MM-finaalista ei toteutunut, sillä tamperelainen ei päässyt pituuden karsintarajan (8,15) yli. Evilä hyppäsi parhaallaan 8,01 metriä, mutta se ei riittänyt 12 parhaan joukkoon.

urheilu

Tommi Evilän ensimmäinen hyppy oli pitkä, mutta äärimmäisen niukasti yliastuttu. Toisellaan tamperelainen sai tossunsa oikeaan paikkaan lankulla, mutta nyt ei tullut pituutta kuin 7,84 metriä.

Kolmannella Evilä onnistui parhaiten. Hän sai jalkansa lankulle lähes täydellisesti ja hyppyyn irtosi pituuttakin sentin yli kahdeksan metriä. Tällä Evilä oli sillä hetkellä 12:s, mutta heti perään hypännyt Ranskan Salin Sdiri pullautti suomalaisen loppukilpailun ulkopuolelle.

- Kauden kolmanneksi parasta sivuava tulos. Jos tilastoissa on 15:s ja nyt 14:s, mutta tilastoilla ei nyt ole merkitystä. Urheilu näyttää taas tätä puolta, Helsingin MM-kisoissa pronssia hypännyt Evilä totesi.

- Ensimmäinen hyppyni oli varmasti sarjasta paras. Toinen pitkän tauon jälkeen avaus kolmatta varten eikä kolmas missään nimessä ollut huono hyppy, mutta nyt olisi tarvittu rouva fortunaa. Tänään 12 muuta onnistui paremmin.

Moninkertainen arvokisavoittaja ja kauden tilastokärki Dwight Phillips on tehnyt mainion paluun kilpakentille. Loukkaantumisista kolme viimeistä vuotta kärsinyt yhdysvaltainen loikkasi karsinnassa heti ensimmäisellään 8,44 metriä ja varmisti paikkansa loppukilpailuun kirkkaasti.

B-ryhmässä hypännyt Greg Rutherford nappasi myös loppukilpailupaikan ensimmäisellään. Britti paransi omaa ennätystään neljä senttiä ja samalla myös maansa ennätystä hyppäämällä tulokseksi 8,30.

Pituus, karsinta (raja 815)Loppukilpailuun selvinneet: Dwight Phillips USA 844 Greg Rutherford GBR 830 Godfrey Khotso Mokoeana RSA 829 Irving Saladino PAN 816 Mithell Watt AUS 814 Fabrice Lapierre AUS 814 Brian Johnson USA 809 Yahya Berrabah MAR 808 Christopher Tomlinson GBR 806 Salim Sdiri FRA 804 Gable Garenamotse BOT 803 Louis Tsatoumas GRE 801

Karsiutuneita (poimintoja): Jinzhe Li CHN 801Tommi Evilä 801 Hussein Taher Al-Sabee KSA 799 Sebastien Bayer GER 798 Viktor Kuznetsov UKR 798

Lähteet: YLE

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat