Suora

 • Urheilustudio 23.2.
 • Yhdistetyn mäkiosuus, Trondheim
 • Yhdistetyn mäkiosuus, Trondheim
 • Urheilustudio 23.2.
 • Urheilustudio 23.2.
 • Ampumahiihdon MM: Naisten yhteislähtö, Anterselva
 • Naisten yhteislähtö, Anterselva

Jamaika juhlii nyt myös pika-aidoissa!

Brigitte Foster-Hyltonista tuli ensimmäinen jamaikalaisnainen, joka on voittanut MM-kultaa 100 metrin aidoissa. 33-vuotias jamaikalainen otti uransa ensimmäisen suurvoiton Berliinissä ajalla 12,51. Jamaikan juhlia täydensi pronssia napannut Delloreen Ennis-London.

urheilu

- Olen helpottunut. Olen ollut niin monta vuotta mukana, ja Pekingin jälkeen oli vaikeaa. Valmentajani oli kuitenkin tukenani, ja löysin kultavauhtiin tarvittavan harjoittelumotivaation, Pekingin olympiakisojen jälkeen uransa hetkellisesti jo lopettanut Foster-Hylton totesi.

Jos olivat jamaikalaiset yllättävän hyviä, samaa ei voi sanoa suosikkina kilpailuun lähteneistä yhdysvaltalaisista. Olympiavoittaja Dawn Harper oli todella vaisu jääden seitsemänneksi. Yhdysvaltain toinen toivo, Virginia Powell oli kuudes.

Myös vuoden 2003 maailmanmestari, Kanadan Perdita Felicien oli erittäin vaisu. Kanadan päivää kirkasti kuitenkin Priscilla Lopes-Schliepin hopeamitali kolme sadasosaa Foster-Hyltonille hävinneenä.

Euroopan värejä puolustanut Irlannin Derval O'Rourke oli mainiosti neljäs ajalla 12,67. Juoksun taso jäi kuitenkin rehellisyyden nimissä - kärkikolmikkoa lukuun ottamatta - varsin vaisuksi.

Jamaika on noussut viime vuosina pikajuoksuvaltiaaksi. Viimeistään Pekingin olympiakisoissa viime kesänä tapahtunut vallanvaihdos ei ole kuitenkaan ulottunut pika-aitoihin miesten tai naisten puolella - ennen keskiviikkoa.

100 m aidat, loppukilpailu

 1. Brigitte Foster-Hylton JAM 12,51
 2. Priscilla Lopes-Schliep CAN 12,54
 3. Delloreen Ennis-London JAM 12,55

 1. Derval O'Rourke IRL 12,67
  1. Sally McLellan AUS 12,70
  2. Virginia Powell USA 12,78

 1. Dawn Harper USA 12,81
  1. Perdita Felicien CAN 15,53

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat