Hyppää sisältöön

Pellinen ja Haukkala sortuivat virheisiin

Itävallan St. Johann-Oberndorfissa lasketussa ski crossin maailmancupissa maanantain aikalaskujen kärkimiehet pitivät pintansa myös finaaleissa. Voittoon laski Saksan Simon Stickl ennen Yhdysvaltojen Daron Rahlvesia.

Päivän kilpailun suurin yllättäjä oli aikalaskujen 25:s, mutta kolmanneksi laskenut Kanadan David Duncan. Suomalaiset putosivat kilpailusta ensimmäisellä kierroksella. Huonot lähtöportit eivät tasoittaneet tietä, vaikka Jouni Pellinen pääsikin omassa erässään heti startin jälkeen toiseksi.

- Oma moka oli. Jätin startin jälkeen toisessa käännöksessä ”oven” auki ja sieltä härskisti kaveri tuli suoraan nilkoille. Pääsin kuitenkin takaisin radalle, mutta eipä ollut mitään tehtävissä. Kilpailu kovenee ja kovempia kundeja on laskemassa, Pellinen kertoi.

Juha Haukkala jäi startissa muista eränsä laskijoista, kun suksi jäi kiinni ennen ensimmäisiä aaltoja. Haukkalan sijoitus oli lopulta 32:s ja Pellisen 26:s.

- Hyvä, että hengissä ollaan. Rata oli aika erilainen ja jäädytetty. Ranskassa onneksi pääsee laskemaan kunnon crossia, Haukkala sanoi.

Ski cross -joukkue matkustaa keskiviikkona Ranskaan, missä maailmancup jatkuu perjantaina 8. tammikuuta aikalaskuilla. Lauantaina 9. päivänä vuorossa ovat finaalilaskut.

Lähde: Freestylen tiedotus