Hyppää sisältöön

Kiira Korpi toisena lyhytohjelman jälkeen

Kiira Korpi on toisella sijalla Venäjän Alena Leonovan perässä taitoluistelun Finlandia Trophy -kisassa. Susanna Pöykiö lähtee vapaaohjelmakilpailuun kolmannelta ja Euroopan mestari Laura Lepistö kuudennelta sijalta.

Alena Leonova luisteli teknisesti vahvan lyhytohjelman alkuohjelman vauhdinotossa sattuneesta kaatumisesta huolimatta ja saavutti pisteet 56,24. Ohjelman koreografiasta vastaa Tatjana Tarasova.  

- Olen tyytyväinen luisteluuni, koska pystyin tekemään kaiken mitä olin suunnitellut. Tämä oli ensimmäinen kilpailuni tällä kaudella, joten tästä lähdetään parantamaan tuloksia, sanoi Leonova.

Kiira Korpi sijoittui toiseksi uudella lyhytohjelmallaan pistein 54,71, vaikka ensimmäinen hyppyelementti - kolmoislutz-yhdistelmä - epäonnistuikin.

- Yhdistelmän tekemättä jättäminen yllätti ja lutzin kaatuminen harmittaa. Parempiakin ohjelmia on ollut, mutta tämäkin oli kuitenkin taistelu loppuun asti. Pitää vielä katsoa, mitkä tasot pirueteista ja liu’usta on tullut.

- Ihan hyvä fiilis oli luistella ja lähtökohdat ovat paremmat kuin viime kaudella. On paljon vapautuneempi ja helpompi luistella, mikä tuo itsevarmuutta. Tänään kuitenkin oli hiukan jäykkä ja jännittynyt ohjelma kotiyleisön edessä, Korpi summasi suoritustaan.

Pöykiöllä uusi musiikkivalinta

Susanna Pöykiö luisteli harmonisen ja kauniin kokonaisuuden ja saavutti pisteet 53,64. Lähes virheetön suoritus toi hänelle kolmannen sijan lyhytohjelmakilpailussa.

- Olin tyytyväinen suoritukseeni ja sain ohjelmasta paljon enemmän irti kuin harjoituksissa. Sain puristettua hypyt kiinni. Flipin alastulo jäi vähän harmittamaan. Mutta treenit ovat menneet sen verran huonommin, että tähän pitää olla kaikin puolin tyytyväinen, Pöykiö totesi.

Pöykiön lyhytohjelman musiikki on Trio Töykeiden sovitus kappaleesta Vanhoja poikia viiksekkäitä. 

- Olen aina halunnut ottaa valssin ohjelmaani ja tuoda esiin myös suomalaisuuden. Uuteen lyhytohjelmaan saatiin nyt nämä molemmat elementit.

Kilpailussa neljänneksi sijoittui kaksinkertainen MM-mitalisti Fumie Suguri Japanista. Viidentenä ennen Lepistöä on Kanadan Myriane Samson.

Lepistön lyhytohjelma vaatii treenausta

Laura Lepistö aloitti lyhytohjelmansa vahvasti ja teki onnistuneen kolmoistulppi-kolmoistulppi-yhdistelmän. Lepistö helpotti soolohyppynsä kaksoisritiksi ja epäonnistui kaksoisakselin. Muut elementit sujuvat laadukkaasti ja jäällä nähtiin viime kaudesta kypsynyt ja varmempi esiintyjä.

- Alkuohjelma meni hyvin, kolmois-kolmois yhdistelmään olen tyytyväinen, se on ollut varma myös harjoituksissa. Japan Open -vapaaohjelmakilpailun takia olen tehnyt vapaaohjelmaa, joten lyhyttä ei ole treenattu. Nyt pitää mennä kotiin treenaamaan lyhytohjelmaa, se pitää saada vahvemmaksi, Lepistö sanoi.

Finlandia Trophy, naisten lyhytohjelman tulokset:

1. Alena Leonova, Venäjä, 56,24

2. Kiira Korpi, Suomi, 54,71

3. Susanna Pöykiö, Suomi, 54,64

4. Fumie Suguri, Japani, 54,09

5. Myriane Samson, Kanada, 53,67

6. Laura Lepistö, Suomi, 53,45

7. Viktoria Helgesson, Ruotsi, 52,66

8. Katarina Gerboldt, Venäjä, 52,47

9. Jenna McCorkell, Iso-Britannia, 49,93

10. Valentina Marchei, Italia, 49,77

11. Aki Sawada, Japani, 47,06

12. Becky Bereswill, Yhdysvallat, 45,06

13. Nana Takeda, Japani, 41,79

14. Molly Oberstar, Yhdysvallat, 41,48

15. Joshi Helgesson, Ruotsi, 39,31

16. Olga Ikonnikova, Viro, 34,99

Lähde: Suomen Taitoluisteluliiton tiedotus