Suora

  • Urheilustudio
  • Zao, naisten kilpailu
  • Wengen, miesten alppiyhdistetyn pujottelu
  • Wengen, miesten alppiyhdistetyn pujottelu

Nyt se tuli - Ojasesta SM-liigan pistekuningas!

Janne Ojanen on siirtynyt jääkiekon SM-liigan kaikkien aikojen pistepörssin kärkeen. Arto Javanaisen ohittamiseen vaadittu 793. tehopiste syntyi lauantain kotiottelussa Lukkoa vastaan. Yli 6000 silmäparia näki Hakametsässä Tappara-ikonin tähtihetken.

urheilu

Ojanen sai historiallisen pisteen, kun hän antoi toisessa erässä keskialueella taidokkaan syötön Kim Strömbergille, joka purjehti maalintekoon. Strömberg latasi tulisesti 1-1-maalin, joka piirtyi monien kiekkojännärien muistojen albumeihin. Itse kamppailu päättyi lopulta Tapparan kirivaihteen ansiosta sen 4-2-voittoon.

- Olihan se hieno maali. Strömbergin Kimi veti hienon laukauksen. Saisi käyttää enemmän kutiaan, kun näyttää menevän maaliin, Ojanen velmuili ketjukaverin hirmulaukaukselle.

Ojanen on nyt yksin kärjessä SM-liigan kaikkien aikojen pistepörssissä tehoillaan 282+511=793. Kärkipaikkaa ennen Ojasta pitänyt Arto Javanainen keräsi urallaan tehot 462+330=792.

Tappara-veteraani piti kauden toisen Lukko-voiton jälkeen kädessään tiukasti kiekkoa, johon oli kirjoitettu iso lukema, 793. - Piste oli iso helpotus, että tilanne rauhoittuu. Saa nähdä, joutuuko sen (kiekon) antamaan kiekkomuseoon, niin kuin koko äijänkin kohta, Ojanen naureskeli.

Javanainen pelasi vuosien 1975 ja 1994 välissä Ässien ja TPS:n paidassa 668 runkosarjaottelua. Ojasella otteluja on 865.

Lähteet: YLE

Suosittelemme

Tuoreimmat