Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Enke pelkäsi masennuksensa paljastumisen seurauksia

Tiistaina itsemurhan tehnyt Saksan jalkapallomaajoukkueen maalivahti Robert Enke jätti itsemurhaviestin, jossa hän pyysi anteeksi perheeltään sekä häntä auttaneilta lääkäreiltä näiden harhaanjohdattamisesta. Enke oli vakuutellut parantumisellaan, jotta voisi toteuttaa itsemurhasuunnitelmansa.

urheilu

- Kun hän oli hyvin masentunut, oli se todella vaikeaa. Uskoimme selviävämme kaikesta, mutta ei se onnistunutkaan, kertoi Enken leski Teresa kyyneliään pidätellen.

32-vuotias Enke oli huolissaan masennuksensa paljastumisen vaikutuksista. Hän pelkäsi menettävänsä 8 kuukauden ikäisen adoptiolapsensa huoltajuuden ja uskoi maalivahtiuransa myös kärsivän, mikäli masennus nousisi julkisuuteen. Enken 2-vuotias tytär kuoli vaikeaan sydänsairauteen vuonna 2006.

Enken masennusta ja epäonnistumisen pelkoa oli hoidettu jo vuodesta 2003 alkaen, jolloin hannoverilainen menetti paikkansa FC Barcelonan pelaavassa kokoonpanossa.

Enke joutui silmätikuksi katalonialaisseuran hävittyä Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavalle joukkueelle Enken debyyttiottelussa.

Tämän vuoden lokakuussa entisen Itä-Saksan Jenassa syntynyt Enke hakeutui sairaalahoitoon. Viikkoja kestäneiden tutkimusten jälkeen lääkärit totesivat Enkellä bakteeritulehduksen sisäelimissä.

Tulehduksen takia Enke joutui sivuun yhdeksäksi viikoksi ja seuraotteluiden lisäksi hän menetti neljä Saksan maajoukkueottelua.

Saksan maajoukkuevalmentaja Joachim Löwin kaavailuissa Enke olisi ollut vahva ehdokas Saksan veräjänvartijaksi ensi kesän MM-kisoissa.

Ammattilaisena Enke pelasi Jenassa, Borussia Mönchengladbachissa, Benficassa, Tenerifessä, sekä Turkin Fenerbahcessa. Turkkilaisseurasta Enke lähti vain yhden pelatun ottelun jälkeen fanien vihamielisen kohtelun seurauksena.

Hannoveria Enke ehti edustaa vuodesta 2004 lähtien. Seurassa pelaa myös Suomen maajoukkuekärki Mikael Forssell.

Lähteet: YLE - AP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat