1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Kaisa Varis palaa Kuikan Kisailijoiden joukkueessa

Elinikäisestä kilpailukiellosta viime keväänä vapautettu ampumahiihtäjä Kaisa Varis on löytänyt itselleen uuden seuran. Jyväskyläläinen Kuikan Kisailijat on ottanut Variksen mukaan joukkueeseensa, joten Varis voi tulevana talvena hiihtää kilpaa seuran väreissä.

- Kaisa Varis otti yhteyttä, eikä meillä ollut mitään hänen toimintaansa vastaan. Hän on maksanut jäsenmaksun ja hän aikoo ensi vuonna edustaa Kuikan Kisailijoita ampumahiihdossa, Kuikan Kisailijoiden Heino Malinen kertoi YLE Urheilulle.

Varis on urallaan kärsinyt kahden vuoden kilpailukiellon dopingkärystä ja viime keväänä hänelle oltiin jo langetettu elinikäinen kilpailukielto toisesta rikkeestä, joka kuitenkin kumottiin urheilun korkeimmassa tuomioistuimessa CAS:ssa.

Kuikan Kisailijoiden näkökulmasta Varis on jo rangaistuksensa kärsinyt, eikä häntä voi estää kilpailemasta.

- Ihminen on tuomionsa kärsinyt, joten hän sopii hyvin edustamaan meidän seuraa. Emme tunne mitään huonoa omatuntoa siinä suhteessa. Katsoimme, että hän on vapaa kilpailemaan. Hän on täällä Keski-Suomessa päin ollut ja käynyt jo harjoittelemassa meidän harjoittelupaikassa, Malinen selvitti.

Malisen mukaan Varis ei tavoittele paluuta lajin huipulle, vaan tähtäimessä on enemmänkin kilpailla ikänaisten kisoissa hieman myöhemmin.

- Minun käsitykseni on, että hän ei ihan huippua tavoittelekaan. Hän aikoo kilpailla ikänaisten MM-kisoissa, kun hän voi vuoden kuluttua osallistua 35-vuotiaiden sarjaan. Ensimmäisiin kisoihin tänä talvena mitä Kontiorannassa on, ei Kaisa aio osallistua, Malinen kertoi.