Suora

 • Urheilustudio 23.2.
 • Yhdistetyn mäkiosuus, Trondheim
 • Yhdistetyn mäkiosuus, Trondheim
 • Urheilustudio 23.2.
 • Urheilustudio 23.2.
 • Ampumahiihdon MM: Naisten yhteislähtö, Anterselva
 • Naisten yhteislähtö, Anterselva
 • Urheilustudio 23.2.
 • Hiihdon MC: Ski Tour, miesten 30 km, Trondheim
 • Ski Tour, miesten 30 km, Trondheim
 • Urheilustudio 23.2.
 • Miesten yhteislähtö, Anterselva

Kowalczyk on Tourin valtiatar!

Justyna Kowalczyk juhlii neljännen Tour de Skin voittoa. Puolalainen hiihti viimeisellä etapilla varsin järkevän hiihdon ja onnistui pudottamaan Slovenian Petra Majdicin rankan loppunousun jyrkimmässä kohdassa. Aino-Kaisa Saarinen taisteli tiukasti kolmannesta sijasta, mutta joutui luovuttamaan sen Airanna Follisille.

urheilu

Slovenian Petra Majdic pääsi starttaamaan 31 sekuntia ennen Puola Justyna Kowalczykiä ja 56 sekuntia ennen Italian Arianna Follisia. Ensimmäiseen väliaikapisteeseen mennessä Majdic oli pystynyt hieman lisäämään johtoaan, mutta kärkikolmikon takana Aino-Kaisa Saarinen oli napannut 5 sekuntia eroa kiinni.

Riitta-Liisa Roponen aloitti mainiosti ja otti edellään startanneet Venäjän Alena Sidkon, Norjan Kristin Steiran ja Italian Marianna Longan kiinni jo vajaan kahden kilometrin matkalla. Riikka Sarasoja sai vetoapua Saksan Katrin Zelleriltä, joka sai kurottua lähdön neljä sekuntia kiinni jo alkumatkasta.

Kowalczyk sai kurottua muutaman sekuntin Majdiciin, mutta kovinta vauhtia kärjessä piti Saarinen. Hollolalainen otti 5,6 kilometrin väliaikapisteeseen mennessä kärkeä kiinni vajaan 20 sekuntia ja tavoitti ennen kaikkea Follisia.

Seitsemän kilometrin lähestyessä ja rinteen jyrkentyessä Kowalczyk saavutti koko ajan Majdicia enemmän ja enemmän ja 7,4 kilometrin kohdalla puolalainen saavutti lopulta Majdicin. Kowalczyk otti kilometrin matkalla häntä peräti 15 sekuntia kiinni.

Kowalczyk antoi Majdicin tehdä työt ja iski rinteen jyrkimmässä kohdassa, 8,1 kilometrin kohdalla. Majdic ei pystynyt vastaamaan puolalaisen iskuun. Eroa maalissa Kowalczykin eduksi tuli lopulta 19,6 sekuntia.

Saarinen yritti tavoittaa Follista, mutta ei pystynyt kuromaan eroa umpeen. Lopulta maalissa kaksikon ero oli 22 sekuntia. Follis jäi Kowalczykistä 1.12,1 ja Saarinen 1.34,7.

Venäjän Olga Saviolavan kanssa loppumatkan taivaltanut Roponen teki mainion nousun viimeisillä kilometreillä. Roponen pudotti 7,5 kilometrin jälkeen Savialovan kannoiltaan ja kiristi maaliin kuudentena. Hän jäi lopulta Kowalczykistä 2.27,0 eli kiristi lähes minuutin lähtöajastaan pois.

Ensimmäisen Tourinsa hiihtänyt Riikka Sarasojakin hiihti loistavan kisan. Vaikka hän putosikin viimeisellä kilometrillä kolme sijaa, ylitti hän maalilinjan lopulta 15:ntenä. Eroa kärkeen Sarasojalle kertyi 5.43,9.

TOUR DE SKI, LOPPUTULOKSET

 1. Justyna Kowalczyk POL
 2. Petra Majdic SLO + 19,6
 3. Arianna Follis ITA +1.12,1
 4. Aino-Kaisa Saarinen FIN +1.34,7
 5. Kristin Steira NOR +2.08,0
 6. Riitta-Liisa Roponen FIN +2.27,0
 7. Olga Savialova RUS +3.21,1
 8. Marianna Longa ITA +3.33,5
 9. Alena Sidko RUS +3.54,9
 10. Katrin Zeller GER +4.47,1
 11. Marthe Kristoffersen NOR +5.04,5
 12. Jevgenia Medvedeva RUS +5.11,9
 13. Julia Tshekaleva RUS +5.20,8
 14. Olga Stshutshkina RUS +5.30,8
 15. Riikka Sarasoja FIN +5.43,9
Pirjo Muranen ei startannut viimeiseen osakilpailuun. Virpi Kuitunen keskeytti Tourin jo aikaisemmin.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat