Suora

  • Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kertoo, mitä voittamiseen vaaditaan
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • Urheilukierros

Lidström rikkoi Teppo Nummisen ennätyksen

Detroit Red Wingsin ruotsalaispuolustaja Nicklas Lidströmistä tuli viime yön Los Angeles -ottelussa eniten NHL:n runkosarjaotteluita pelannut eurooppalainen. Lidström pelasi kiekkouransa 1 373. NHL-sarjapelin ja ohitti tilastossa Teppo Nummisen.

urheilu

Numminen pelasi vuonna 1988 alkaneella NHL-uransa aikana 1 372 NHL-ottelua.

Lidström aloitti NHL-uransa kolme vuotta myöhemmin, kaudella 1991-92 ja on sen jälkeen pelannut joka kaudella vähintään 76 ottelua - poikeuksena tietenkin NHL:n työsulkukaudet 1994-95 ja 2004-05. Lidström jäi juhlaottelussaan ilman tehomerkintöjä.

Koko uransa Detroitissa pelannut Västerås-kasvatti on takonut pelaamissaan runkosarjaotteluissa yhteensä 1 017 pistettä.

Eurooppalaisten NHL-ottelutilastossa Lidströmin ja Nummisen perässä ovat Mats Sundin (1 346), Bobby Holik (1 214), Jaromir Jagr (1 273) ja Jari Kurri (1 251).

Phoenix ilmoitti nostavansa Teppo Nummisen paidan kotiareenansa kattoon ja Lidström saa takuuvarmasti saman kunnian Detroitissa, kun NHL-ura aikanaan päättyy.

Lähteet: YLE

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat