1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Laura Lepistö: Kyllä niitä paineita on

Taitoluistelun hallitseva Euroopan mestari Laura Lepistö myöntää, että kilpailu suomalaisnaisten kahdesta olympiapaikasta on erittäin kova. Hän kävi kertomassa kuulumisiaan TV2:n Urheilusunnuntai-lähetyksessä.

- Tänä viikonloppuna oli koreografi Suomessa käymässä. Vielä vähän hioimme kumpaakin ohjelmaa eli uutta vapaaohjelmaa ja sitä kaksi vuotta vanhaa "lyhkäriäkin". Mielestäni tosi hyviä muutoksia tuli, ja taas on vähän vielä sellaiset viimeistellymmät ohjelmat, Lepistö totesi.

Hänen kautensa on lähtenyt liikkeelle varsin hyvin. Tärkeimmät koitokset ovat vasta edessäpäin, mutta kunto on tässä vaiheessa hyvä ja näyttämisen haluakin löytyy.

- Takana on mielestäni ihan mukava alkukausi, pari GP:tä ja pari muuta kansainvälistä kisaa. Olen saanut ohjelmiin hyvin rutiinia. Uusikin ohjelma tuntuu jo menevän aika luontevasti. Vielä ihan niitä huippusuorituksia odotellessa. Se on hyvä, että käyrä on näin ylöspäin, arvioi Lepistö.

Taitoluistelun EM-kilpailut järjestetään tammikuussa Tallinnassa. Se on huipputärkeä etappi ennen Vancouverin olympiakisoja, jonne suuntaa ainoastaan kaksi suomalaisnaista. Paikoista taistelevat Lepistön lisäksi Kiira Korpi ja Susanna Pöykiö.

- Tällä kaudella kyse on kuitenkin niistä olympiapaikoista, enkä lähde sinne mestaruutta puolustamaan, vaan jotenkin haluan ajatella EM-kisat tienä olympialaisiin. Ei sinne kannata lähteä mestarin paineet harteilla, vaan keskittymään niihin omiin suorituksiin, Lepistö painotti.

- Kilpailusta tulee tosi kova. Voisin kuvitella, että meillä jokaisella perhoset liikkuvat vatsassa vähän vilkkaammin. Siihen pitää varautua, ja näen psyykkistä valmentajaa usein. Siihen kiinnitetään huomiota, että kyllä niitä paineita on. Tottakai kun on hirveä halu menestyä ja päästä kisoihin, niin kaikki laittavat sen sata prosenttia likoon.

Suomen huippukolmikko kokoontuu ensi viikolla Jyväskylän SM-kilpailuihin. Lepistön mukaan edessä on jälleen kerran kova taisto.

- Sillä tavalla siellä ei mitään paikkoja jaeta, vaan ne jaetaan myöhemmin EM-kisoissa. Siinä saa kuitenkin hyvän tsempin, kun kokoonnutaan yhteen kilpailemaan ja vielä näin ennen joulua.