Suora

  • Närbild
  • Erään kirjan elinkaari
  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Ravipiireissä kuohuu - osa ohjastajista boikotoi Vermoa

Suomen Raviohjastajat ry kertoi boikotoivansa ensi keskiviikon (27.1.) Vermon V5-raveja. Raviohjastajat ovat eri mieltä Suomen Hippoksen kanssa opetus- ja koelähtöpalkkiojärjestelmän jäädyttämisestä. Boikottiin osallistuu suurin osa Suomen raviohjastajista.

urheilu
YLE

Suomen Hippos teki syksyllä päätöksen jäädyttää tälle vuodelle opetus- ja koelähtöpalkkiojärjestelmä.

- Olemme neuvotelleet Hippoksen kanssa, mutta emme ole päässeet meitä tyydyttävään tulokseen. Meillä on ollut pari pientä mielenilmausta ja nyt päätimme ottaa käyttöön astetta kovemmat toimet, Suomen ravivalmentajat ry:n puheenjohtaja Jukka-Pekka Kauhanen kertoi.

Nyt kiistakapulana oleva opetus- ja koelähtöpalkkiojärjestelmä on taannut nuorten hevosten (Suomessa syntyneet 2-vuotiaat lämminveriset ja 3-vuotiaat suomenhevoset) kasvattajille palkkioita ennen kuin hevoset varsinaisesti astuvat kilpakentille. Hyväksytyistä opetuslähdöistä on saanut 590 euroa ja hyväksytyistä koelähdöistä 250 euroa.

Jäädytyksen perusteluina ovat olleet pelivaihtojen heikko kehitys siitä seurannut budjettivaje. Hippos perusteli aikanaan tekemäänsä päätöstä myös halulla varmistaa ravikilpailujen palkintotaso.

- Tilanne on kuitenkin se, että yleinen palkintotaso on laskenut oleellisesti, eikä me tässä tilanteessa voida missään nimessä hyväksyä tätä ratkaisua, Kauhanen kertoo.

- Tässä tilanteessa meidän mielestä olisi ollut järkevämpää pitää kyseinen järjestelmä voimassa edes jonkun suuruisena niin kauan kuin löydetään parempi ratkaisu.

Vermon ravien ohjastajista 60-70 prosenttia kuuluu Suomen Ravivalmentajiin.

- En osaa sanoa pystytäänkö ensi viikon Vermoa ravaamaan. Kyllä tästä ainakin iso lovi tulee, Kauhanen sanoo.

Mahdollisista tulevista mielenilmauksista Kauhanen ei halua vielä puhua.

- Nyt olemme päättäneet boikotoida pelkästään tätä yhtä kilpailupäivää. Katsotaan sitten mihin tämä johtaa.

Lähteet: YLE Urheilu - Riku Salminen

Suosittelemme

Tuoreimmat