1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Pastaa ja tomaattikastiketta!

(16.11.) Sateinen Heerenveen ja hotellin ikkunasta näkyvät lehmät on jo tuttua näkymää joka syksy. Ruoho on täällä vielä vihreää ja polkupyöriä vilisee kaupungilla enemmän kun laki sallii. Päivittäinen ruokailu ei tässä hotellissa tuo yllätyksiä, koska sama pasta ja tomaattikastike on siellä vastassa joka ikinen päivä.

Heerenveenissä käytiin tän kauden toinen maailmancup-osakilpailu viime viikonloppuna. Tunnelmat ennen viikonloppua oli erittäin positiiviset ja odottavat, koska Berliinissä luistelu kulki hyvin. Lisäintoa viikonloppuun toi myös se, että vaimoni Sanni saapui perjantaina Suomesta katsomaan kilpailuja.

Ensi tapaaminen oli herkkä, koska se tapahtui hallilla vain tuntia ennen kisoja, eikä Sanni oikeen tienny mitä tehdä. Mun piti oikeen juosta vaimon perässä että sain pusun, ku Sanni ajatteli ettei saa häiritä mun keskittymistä ja käveli vain ohitseni.

Perjantaina luisteltiin ensimmäinen 500 metrin kilpailu tuhatpäisen yleisön ja torvisoittokunnan tahdissa. Arvonnasta käteen jäi ulkolähtö ja nopeaksi osoittautunut Japanin Nagashima siihen kaveriksi sisäradalle. Ensimmäinen 100 metriä kulki ihan perus vauhtia 9,73 ja kaikki meni suht hyvin myös koko loppumatkan ajan. Loppuaika 35,18 oli juuri sitä mitä tänävuonna on totuttu näkemään. Kuudes sija plakkariin ja valmistautumaan seuraavan päivän koitokseen.

Seuraavana päivänä luisteltiin 500 metriä toistamiseen ja tänään lähdettiin sitten sisäradalta. Sisälähdöt ovat osoittautuneet mulle vaikeiksi jo tässä monen vuoden kokemuksella, mutta tänään homma toimi erittäin hyvin. Eka satanen paineltiin aikaan 9,75 ja sen jälkeen eka sisäkaarre oli parasta Poutalaa pitkään pitkään aikaan. Myös sen jälkeen matka taittu sukkelasti ja aika 35,15 on todennäköisesti paras aika minkä oon Euroopassa luistellut sisälähdöllä. Sijoitus neljäs ja hyvät fiilikset päälimmäisenä mielessä.

Sunnuntaina sitten vuoroon tuli 1000m mikä on ollut viime vuosina aina yhtä yllättävä mun osalta. Startti tuntui erittäin hyvältä ja 200 metrin väliaika 16,39 oli koko päivän nopeinta vauhtia.

Ensimmäinen kierros tuntui menevän mukavasti ja kierrosaika 25,6 tiesi että ollaan edellä viime viikonlopun aikaa. Viimeinen kierros alkoi jo sitten painaa hieman Poutalan reisissä ja viimeisessä kaarteessa pientä horjumista ja hirveetä taistelua maitohappoja vastaan. Maalissa tulostaululle katsottua oli hyvä nostaa kädet ilmaan onnistumisen merkiksi.

Aika 1.09,59 on paras 1000 metrin aika mitä oon luistellu Euroopassa ja viime viikonloppuunkin selkeää parannusta. Sijoitus oli yhdeksäs. Jos tätä aikaa vertaa tasan vuosi sitten luistelemaani aikaan samassa hallissa, niin parannusta tuli huimat puoli sekuntia, mikä tässä lajissa on aika merkittävä parannus.

Nyt sitten matkataan kotiin muutamaksi päiväksi ja matka jatkuu jo ensi perjantaina kohti Pohjois Amerikkaa, missä taistellaan taas maailmancupin pisteistä kolmen viikon kuluttua. Olisiko sitten Poutalan aika nousta sinne pallille myös?!? Tiedä sitä, mutta ainakin kaikki on lasissa kun pyssy pamahtaa!