1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Lepistöllä ja Pöykiöllä luistinhuolia, Korpi nuhaisena

Suomen naistaitoluistelijoiden valmistautuminen EM-kisoihin ei ole sujunut ongelmitta. Laura Lepistöllä ja Susanna Pöykiöllä on ollut ongelmia luistinten kanssa. Kiira Korpi saapui puolestaan Tallinnaan nuhaisena.

Kuva: YLE

Normaalisti huippuluistelijat käyttävät samoja luistimia koko kauden, mutta nyt Lepistön ja Pöykiön luistimet ovat kuluneet löysiksi jo EM-kisojen alla.

- Vaihdoin luistimet uusiin vuoden vaihteessa. Tehdas ei pystynyt toimittamaan tarpeeksi nopeasti niitä luistimia, joita normaalisti käytän, joten jouduin nappaamaan uuden parin hyllystä, Pöykiö kertoo.

Laura Lepistönkin luistimet ovat jo pehmenneet ja niitä on jouduttu paikkailemaan muutamaan otteeseen. Hallitseva Euroopan mestari ei kuitenkaan halunnut vaihtaa luistimia uusiin ennen EM-kisoja.

- Nämä ovat niin tärkeät kisat, että en halunnut vaihtaa luistimia. Se on kuitenkin selvää, että tämän viikon jälkeen luistimeni menevät vaihtoon, sanoo Lepistö.

Kiira Korpi on säästynyt välinemurheilta, mutta hän saapui keskiviikkona kisapaikalle Tallinnaan nuhaisena.

- Ei minulla ole kuumetta onneksi ollut. Toivotaan, että tämä pikku nuha saadaan kuntoon ennen kisaa, Korpi totesi.

Pienistä vastoinkäymisistä huolimatta kaikki suomalaiset ovat luottavaisina kisan alla. Kukaan ei puhu sijoitustavoitteistaan, vaan kaikki korostavat keskittymistä omiin suorituksiinsa.

- Perjantain lyhytohjelma täytyy olla virheetön, jotta voi taistella hyvästä sijoituksesta. Taso on tänä vuonna laajempi kuin aikaisemmin. Venäjältä on tulossa tänä vuonna kovia luistelijoita, Pöykiö pohti.

Vuosi sitten Helsingin EM-kisoissa Laura Lepistö voitti EM-kultaa ja Pöykiö pronssia. Korpi oli viides. EM-kisojen kaksi parasta suomalaisluistelijaa edustavat Suomea Vancouverin olympiakisoissa.