Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Ampumahiihtäjillä mitalitavoite Vancouverista

Suomen ampumahiihtoliitto tavoittelee Vancouverin olympiakisoista mitalia. Siitäkin huolimatta, että sen suurin mitalitoivo ja jo kisakoneeseen valittu Kaisa Mäkäräinen toipuu vielä polvileikkauksesta.

urheilu

Ampumahiihtoliitto uudisti keväällä maajoukkuevalmennusta, kun ampumavalmentaja Asko Nuutisen sopimusta ei jatkettu. Päävalmentaja Jonne Kähkönen sai aisaparikseen Juha Papinsaaren sekä aktiiviuransa lopettaneen Sanna-Leena Perungan.

Huoltopuolelle ampumahiihtäjät saivat vahvistusta maastohiihdosta, kun maastohiihdon entinen lajijohtaja ja monivuotinen huoltopäällikkö Per-Ole Lindell otti ampumahiihtäjien huoltopäällikyyden.

Suomi on saavuttanut Kansainvälisen ampumahiihtoliiton (IBU) kriteerien mukaan 5+5 olympiapaikkaa Vancouveriin, mutta ainoastaan Kaisa Mäkäräinen on valittu olympiajoukkueeseen tähän mennessä.

Mäkäräisellä suurimmat menestyspaineet

Mäkäräisen lisäksi ampumahiihdon olympiaurheilijoiden listalla ovat Mari Laukkanen, Teija Lehtimäki, Timo Antila ja Paavo Puurunen. Heiltä odotetaankin näyttöjä erityisesti joulukuun kolmessa maailmancupin viikonlopussa.

Viime kauden lopussa tehty Mäkäräisen polven tähystysleikkaus näyttäisi onnistuneen hyvin, sillä hän sai hyviä tuloksia loppukesän kansainvälisissä rullakisoissa Norjassa ja Saksassa. Lisäksi Mäkäräisen silmän hajataittoa on korjattu leikkauksella, jotta hän pystyy kilpailemaan ilman piilolinssejä.

Mäkäräisen harteille on kasattu melkoisia menestyspaineita, sijoittuihan hän viime talvena Etelä-Korean MM-kisoissa neljänneksi takaa-ajossa ja Antholzin maailmancupissa toiseksi. Miesten puolella viime kautena kahden välivuoden jälkeen tositoimiin palannut Puurunen on ollut etenkin fyysisesti mainiossa vireessä.

Virallinen tavoite mitali

Ampumahiihtoliiton toiminnanjohtaja Janne Hakalan mukaan liiton virallinen tavoite Vancouverin olympiakisoista on saada yksi urheilija kolmen parhaan, yksi urheilija kahdeksan parhaan ja kolme urheilijaa 20 parhaan joukkoon. Lisäksi viestijoukkueelta odotetaan pääsyä kahdeksan parhaan joukkoon.

Ennen Vancouverin olympiakisoja ampumahiihtäjät ehtivät kilpailla kuudessa maailmancupin kisassa. Maailmancupin kisakausi alkaa perinteisesti marras-joulukuun vaihteessa Ruotsin Östersundissa ja tämän jälkeen edessä on viisi Keski-Euroopan osakilpailua.

Joukkueen valmistautumisleiri pidetään Kanadan Canmoressa helmikuun alussa ja joukkue siirtyy Whistlerin olympiakylään 9. päivä helmikuuta. Varsinainen kilpailutoiminta alkaa ampumahiihdon osalta 13. päivä naisten sprintillä.

Lähde: Olympiakomitea

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat