1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Uotila: Pöykiö aivan kuin luovutti

Taitoluistelun Tallinnan EM-kisojen naisten lyhytohjelmasta muodostui erittäin kovatasoinen. Italialainen Carolina Kostner luisteli parhaat pisteet, mutta hänen kannoillaan ennen lauantain vapaaohjelmaa ovat Kiira Korpi ja Laura Lepistö. Susanna Pöykiön suoritus oli sen sijaan pettymys.

Kuva: YLE

- Kiira ja Laura pystyivät juuri siihen, mihin piti pystyä. Vain kovalla harjoittelulla voi päästä tällaiseen taisteluilmeeseen, mikä tänään oli. Aivan mahtavat ohjelmat, sanoi YLE Urheilun asiantuntija Anuliisa Uotila.

- Ilman muuta Kostner haastetaan. Se on ihan selvää. Molemmilla on siihen hyvät mahdollisuudet, hän pohti vapaaohjelman asetelmia.

Susanna Pöykiön perjantain suoritus oli paha pettymys. Pisteet 44,68 riittivät vasta 18. sijaan. Uotila ei osannut arvioida, mistä kokeneen Pöykiön epäonnistuminen johtui.

- Se mitä tapahtuu luistelijan päässä, on aina arvoitus. Jotain siellä tapahtui, koska hän ei tehnyt omaan rutiiniaan läpi. Alku oli lupaava, ja todellakin vaikutti siltä, että nyt kaikki sujuu. En osaa sanoa, hän aivan kuin luovutti, hän korosti.

Suomalaisnaisista kaksi saa edustuspaikan Vancouverin olympiakisoihin. Pöykiön epäonnistumisen myötä näyttää vahvasti siltä, että taistelu paikoista on ratkennut.

- En haluaisi olla pessimisti, mutta vaikeaa on enää tuolta nousta. Todella vaikeaa, tiivisti Uotila.