1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Korpi lyhytohjelman toinen, Lepistö kolmas

Ennätyspisteensä 64,26 luistellut Kiira Korpi on lyhytohjelman jälkeen toisena taitoluistelun EM-kilpailuissa Tallinnassa. Laura Lepistö on kolmantena pistein 62,96. Kilpailun kärjessä on italialainen Carolina Kostner pistein 65,80. Susanna Pöykiön ohjelma sisälsi virheitä, ja hänen pisteensä olivat 44,68.

Kuva: YLE

- Oli kyllä tosi hieno luistella ja aika vapautunut olo, vaikka vähän jännittikin aikaisemmin tällä viikolla ja tänäänkin vielä. Sain kuitenkin sellaisen päättäväisen ja hyvän fiiliksen, Korpi totesi.

Korven ohjelma sujui suunnitelmien mukaan. Vain taivutuspiruetti jäi kakkostasolle kolmostason sijaan, mikä tiesi muutaman kymmenyksen pistemenetystä.

- Hieno huomata, että olen kehittynyt. Tänne kisoihin oli kyllä tosi kiva tulla, kun tiesi että on hyvässä kunnossa. Mahtavaa, että sain sen tuohon kisasuoritukseen, tamperelainen iloitsi.

- Huomenna on vielä kova urakka edessä. Vapaaohjelma ratkaisee paljon, ja täysillä vain yritän keskittyä siihen omaan tekemiseen. Varmasti jos pystyn omalla tasollani luistelemaan, niin lopputulos on hyvä.

Lepistö: Hyvältä näyttää kaikin puolin

Tallinnan hallissa luistelijoita kannusti runsaslukuinen suomalaisyleisö. Euroopan mestaruutta puolustava Laura Lepistö kehuikin hyvää tunnelmaa, joka siivitti hänet kelpo suoritukseen.

- Tosi hyvät fiilikset jäi. Se pieni käsikosketus jäi vielä hyppy-yhdistelmään, mutta tosiaan ihan hyväkin, että huomiseen jää sellaista puristusta. Muuten mielestäni tosi hyvä ohjelma. Katsoimme, että vaikeustasotkin olivat liukusarjaa lukuun ottamatta hyvät, kertasi Lepistö.

- Suurimmat jännitykset olivat viikko pari sitten kotona. Kun tänne kisapaikalle taas saapui ja ihan perusrutiinit alkoivat täällä, niin kyllä tämä tuntuu ihan samalta kisalta kuin kaikki muutkin. Mielestäni tämä oli hyvä, rento ja ideaali tila luistella, hän lisäsi.

Kolmospaikka ja hyvä iskuetäisyys oli Lepistön mieleen. Hän myönsi olevansa tyytyväinen siitä, ettei joukkoa tarvitse "vetää" tässä vaiheessa kilpailua. Lepistö voi lähteä lauantaihin itsevarmana ja luottavaisena.

- Tämä päivä oli ensimmäinen päivä, ja huomenna on uusi päivä. Mikä tahansa on vapaaohjelmassa mahdollista. Minä vaan yritän keskittyä omaan suoritukseen, enkä mieti yhtään niitä olympiapaikkoja sun muita.

Pöykiöllä oli tahmea olo

Susanna Pöykiön tunnelmat lyhytohjelman jälkeen olivat alakuloiset. Hän jäi 18:nneksi ja menetti luultavasti mahdollisuutensa Vancouverin olympiapaikkaan.

- Ehkä päällimmäisenä jäi tosiaan sellainen tunne, ettei oikein päässyt käyntiin missään vaiheessa. Tänne tultuani on ehkä vähän liikaa sitten tullut säästeltyä ja tavallaan odoteltua hyvää olotilaa, jota ei nyt valitettavasti tullut tälle päivälle, tuumi Pöykiö.

- Oli sellainen tahmea olo. Tietenkin alun lutz onnistui. Se on sinänsä ollut kaikkein eniten se hyppy, jonka kanssa on ollut hakemista. En tiedä vaikuttiko se sitten loppuohjelmaan, että sen onnistuttua koko homma lösähti. Tänään oli vaikea luistella, ei voi muuta sanoa, hän jatkoi.

Pöykiö selviytyi mukaan vapaaohjelmaan, mutta hänen mukaansa tilanne näyttää erikoiselta. Kokemus ja luottamus eivät tällä kertaa kantaneet arvokisoissa.

- Tottakai ajatukset ovat aika lailla joka puolella tällä hetkellä. Lähinnä sitä nyt ensimmäiseksi analysoi, että miksi näin ja mitä olisi voinut tehdä toisin.

Naisten vapaaohjelma luistellaan lauantaina kello 14.50 alkaen. Suora lähetys TV2:ssa käynnistyy kello 16.15.