1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Susanna Pöykiö vetäytyy EM-kisoista

Susanna Pöykiö ei luistele tänään taitoluistelun EM-kisojen vapaaohjelmaa. Eilen lyhytohjelmassaan epäonnistunut Pöykiö kärsii alaselkävammasta ja on saanut kisajärjestäjiltä luvan jättää kisa kesken. Pöykiön vetäytyminen käytännössä varmistaa Kiira Korven ja Laura Lepistön olympiavalinnat.

Kuva: YLE

Kivut alaselässä ovat vaikeuttaneet Pöykiön harjoittelua ja kilpailuun valmistautumista jo pidempään. Tällä kaudella hän joutui jättämään mm. Moskovan GP-kilpailun väliin.

Pöykiö, joka sijoittui eilisessä lyhytohjelmassa 18:nneksi, teki päätöksen ennen lauantai-aamun vapaaohjelmaharjoituksen alkua.

Päätös tehtiin yhdessä valmennustiimin, joukkueen lääkärin ja joukkueen johdon kanssa. Tiimi totesi yhdessä, että kilpaileminen eikä kroppaan kohdistuva lisärasitus ole tässä kohtaa järkevää.

Keväällä 2008 Pöykiö joutui mm. pitämään pakkolepoa luistelusta. Kova harjoittelu vuodesta toiseen oli pitkittänyt kipuja lonkankoukistajissa, alaselässä ja pakaroissa. Lääkärin diagnoosi oli tuolloin välilevyjen kuorikerrosten halkeamat eli välilevyn protruusio,

Susanna Pöykiö on viime vuoden EM-pronssimitalisti, vuoden 2005 EM-hopeamitalisti ja vuoden 2001 nuorten MM-kolmonen.

Viime vuoden pronssimitalisti Pöykiö oli eilisen lyhytohjelman jälkeen vasta sijalla 18.

Naisten vapaaohjelmaa luistellaan tänään klo 14.50. Suora lähetys TV2:ssa käynnistyy kello 16.30.