Suora

  • Otepää, miehet
  • Chaux-Neuve, yhdistetyn hiihto-osuus
  • Ruhpolding, naisten yhteislähtö
  • Wengen, miesten pujottelu
  • Zakopane, miesten kilpailu
  • Katowice Minor CS:GO
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, vuosi 2018
  • Urheiluruutu

Jalasvaara huudatti Niiralan monttua - Kärppä-lupaus debytoi

KalPan ja Kärppien välisestä "Pohjoisen mestaruustaistosta" tuli huikea jännitysnäytelmä, jonka ratkaisu nähtiin vasta neljä sekuntia ennen jatkoajan loppua. KalPan Janne Jalasvaaran kova siniviivalaukaus upposi Kärppien verkkoon tuoden Niiralan montun isännille 3-2-voiton.

urheilu
Janne Jalasvaara hullaannutti Kuopion jäähallin. (Arkistokuva)YLE

Ennakkoasetelmat

KalPa oli napannut pisteet Kärpiltä joukkueiden kahdessa edellisessä kohtaamisessa tällä kaudella. Kärppälauma saapui Kuopioon ilman useaa avainpelaajaansa. Toipilaat Jari Viuhkola, Tuomas Tarkki ja Juho Jokinen ovat jo jääharjoittelussa, mutta eivät illan kokoonpanossa.

Lukas Kasparilla on alavatsavamman takia poissa parisen viikkoa eikä Pavel Rosaakaan nähty Kuopiossa. KalPalta poissa olivat luottopuolustajat Adam Andersson ja Timo Seppänen. - Tiedossa on kova, fyysinen ja luisteleva vääntö. On pystyttävä huipputulokseen tiivisti Kärppien päävalmentaja Matti Alatalo ennen ottelua seuran verkkosivuilla.

Ottelun ratkaisu

Niiralan montun isännät pääsivät ensimmäisenä maalien makuun. Avauserän puolivälissä KalPan nelosketju pyöritti peliä mallikkaasti ja ruuhkasta irtokiekon survoi maaliin Joonas Riekkinen.

Kärpippä oli paikkoja tasoittaa, mutta kun torjuntatöihin osallistui KalPa-maalissa myös Mika Strömberg niin vaikeaksi meni. "Ströba" otti todella ruuhkasta tulleen laukauksen kiinni, kun Ahonen oli pelatu ulos tilanteesta.

Kärppien tasoitus tuli toisen erän alussa. KalPa-vahti Ari Ahosen eteen pelattiin maski ja Oskari Korpikari tinttasi tarkan rannevedon kuopiolaisten laariin tasoittaen pelin lukemiin 1-1. Viisi minuuttia tästä ja Ville Varakas iski kilpipaidoille tarkalla siviviivavedolla 2-1-johton.

Pakkien torjuntatöihin osallistui toisessa erässä myös Kärppien Ilkka Mikkola. Avopaikkaan pelattu Sami Kapanen veti suoraan syötöstä kohti tyhjää Kärppä-maalia, mutta paikalle ehättänyt Mikkola otti vedon kiinni jalallaan.

Kärppien uurastus palkittiin kolmannessa erässä, kun Mika Viinasen komea rystyveto upposi maaliin erän lopussa. Ottelun varsinainen peliaika päättyi tasalukemiin 2-2.

Jatkoajasta muodostui varsinainen jännitysnäytelmä. Ensin KalPa hankki kahden minuutin rangaistuksen. Neljällä kolmea vastaan myllyttänyt kärppäylivoima ei saanut kiekkoa ohi uhrautuvasti puolustaneen KalPa-puolustuksen. Alivoimalla kilpipaitojen Tuomas Kiiskinen teki rohkean alivoimahyökkäyksen ja pakotti Kärpät rikkomaan. Näin KalPa sai jatkoajan loppuun ylivoiman, jonka aikana Janne Jalasvaara räjäytti pankin siniviivalaukauksellaan - vain neljä sekuntia ennen jatkoajan päättymistä. Pisteet KalPalle lopputuloksella 3-2.

Kommentit

- Sain kiekon viivalle ja yleisö alkoi mylviä. Syötin vielä Röllille (Mika Strömberg) ja katsoin kelloa. Kahdeksan sekuntia oli jäljellä. Rölli syötti takaisin ja laukaisin. Neljä sekuntia jäi aikaa, kuvaili ratkaisumaaliaan Janne Jalasvaara.

- Kärpät tuli todella kovaa. Oltiin vaikeuksissa alussa. Mutta sitten saatiin pelistä kiinni, sanoi Jalasvaara.

- Hyvä liike meiltä. Oltiin hyvin taistelussa mukana. Piste tuli sentään. Sitäkään ei ole moni joukkue täältä ottanut, huomautti Kärppien Matti Alatalo.

KalPan Pekka Virta iloitsi joukkueen pelin parantumista pelin edetessä.- Aluksi oltiin vähän kohmeessa. Jatkoajalla Kiiskisen ja meidän puolustuksen peli oli uhrautuvaa, kehui Virta.

Muuta

Kärppien juniorimylly tuottaa koko ajan liigapelaajia. Ensimmäisen SM-liigapelinsä pelasi Kuopiossa uusi Kärppä-lupaus, 18-vuotias Julius Junttila, joka johtaa A-junioreiden SM-sarjan pistepörssiä.

Lähteet: Kari Salmela, Kuopio

Suosittelemme

Tuoreimmat