Iiro Pakarisella ikimuistoinen ottelu

KalPan Iiro Pakarisella oli varmasti ikimuistoinen ottelu jääkiekon SM-liigassa. Nuorukainen iski uransa ensimmäiset liigamaalit, joiden turvin KalPa voitti HIFK:n 5-2. Pakarinen osallistui kuumaksi käyneessä ottelussa joukkotappeluun.

urheilu
YLE

Ennakkoasetelma

Sarjanelonen HIFK ja sarjakakkonen KalPa iskivät Helsingissä yhteen kierroksen kärkiottelussa. Joukkueet olivat kohdanneet kauden aikana kahdesti ja molemmat olivat voittaneet kotipelinsä. Tasainen vääntö oli luvassa myös illan kohtaamisessa.

Ratkaisu

HIFK aloitti ryminällä, kotijoukkue taklasi kovaa ja karvasi korkealta. Huolimatta isäntien hallinnasta tauolle mentiin vierasjohdossa. Toiseen erään kuopiolaiset lisäsivät liikettä ja se oli myrkkyä kotijoukkueelle. Vaikka IFK pääsi kertaalleen vielä tasoihin lähdettiin kolmanteen erään Kalpan 3-2 johdossa. Kolmanteen erään IFK ei saanut kirivaihdetta ja pisteet matkasivat ansaitusti Kuopioon.

Kommentit

- Hyvä peli meiltä, vaikka IFK käytti meidän lepsuilun tehokkaasti niin peli oli meidän hallussa. Viimeinen erä oli sitten tappeluineen näytöstä. Oli kiva päästä myös tekemään uran ensimmäinen liigamaali, myhäili KalPan Iiro Pakarinen.

- Ihan hyvää peliä meiltä, vaikka eihän tappiopelin jälkeen ikinä voi olla tyytyväinen. Parannettavaa riittää, mutta on tämän vuoden IFK parempi kuin viime vuotinen, kertoi paluun IFK:hon tehnyt Kimmo Kuhta.

Muuta

Kalpa nousi voitolla jo neljän pisteen päähän Lukosta ja kuopiolaisilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Vieraiden Iiro Pakarinen teki uransa ensimmäisen liigamaalin ja vauhtiin päästyään nuorukainen laukoi myös maalin numero 2. Paluun IFK:hon tehnyt Kimmo Kuhta onnistui myös maalin teossa heti ensimmäisessä kotipelissään. IFK:n tiukat ottelut jatkuvat kun torstaina vieraaksi saapuu sarjakolmonen JYP. Kuopiossa Kalpa kohtaa Lukkoa vieraissa kurittaneen HPK:n.

Lähteet: YLE Urheilu / Petri Viljanen, Helsinki

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat