Jari Piirainen toivoo lisää suoraselkäisiä tunnustuksia

Suomen Hiihtoliiton entinen toimitusjohtaja Jari Piirainen oli surullinen kuultuaan Mika Myllylän doping-tunnustuksesta. Samalla hän toivoo, että muutkin mahdollisesti doping-aineita käyttäneet urheilijat voisivat seurata Myllylän esimerkkiä, jotta koko pitkään vellonut jupakka saataisiin loppuunkäsiteltyä.

Jari Piirainen (Arkistokuva) Kuva: YLE

- Tämä on sillä lailla surullinen uutinen, että olen pitänyt aina, ja pidän edelleen, Mikaa eräänä kovimmista kestävyysurheilijoista maailmassa. Olen varma, että Mika olisi pärjännyt ilman vilpillisiäkin keinoja.

Piirainen vakuuttaa, ettei ole ollut tietoinen Myllylän epo-hormonin käytöstä.

- Minulla on kyllä tuo STT-tutkinnan materiaali kyllä olemassa, mutta sitä on yli 8000 sivua, enkä ole ehtinyt kuin päällisin puolin sitä silmäillä. Se on varmasti siinä materiaalissa, mutta en ole siihen vielä törmännyt.

Myllylä on ollut viime aikoina lööpeissä negatiivisissa yhteyksissä. Piirainen toivookin, että nyt ilmi tullut tunnustus voisi helpottaa Myllylän paineita.

- Toivottavasti tämä kaikessa surullisuudessaan joltain osin selittäisi sitä, että kyseinen urheilija on pahaa oloaan purkanut epäilyttävinkin keinoin. Toivottavasti tämä tunnustus nyt julkisuuteen tultuaan helpottaa sitä pahaa oloa.

Hiihtoliiton nykyinen puheenjohtaja Matti Sundberg piti Myllylän tunnustusta suoraselkäisenä tekona. Piirainen toivoo muidenkin mahdollisten paljastusten tulevan julkisuuteen nyt samalla kertaa.

- Jos sellaisia olisi tullakseen, niin kaikki kannattaisi käydä läpi sen takia, että tämä homma on vatvonut nyt niin monta vuotta, että tämä asia kannattaisi selvittää kerralla loppuun saakka.