1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Honka ja Belser purkivat sopimuksen

Miesten Korisliigassa neljäntenä oleva Espoon Honka ja joukkueen paras pistemies Corey Belser ovat purkaneet sopimuksensa pelaajan pyynnöstä. Belserin lähdön taustalla on se, että Gordon Herbertin oli vetäydyttävä Hongan valmennustehtävistä selkävaivojen vuoksi.

Kuva: Francois Perthuis

- Sopimuksessa oli pykälä, jonka mukaan Belser sai pyytää siitä vapautusta, mikäli Herbert ei valmenna enää joukkuetta. Belser tuli Honkaan pitkälti juuri Herbertin takia. Belser näki, että hänellä on hyvä mahdollisuus edetä urallaan mittavan kansainvälisen kokemuksen omaavan Herbertin valmennuksessa, kertoo Hongan toimitusjohtaja Mika Sohlberg.

Monipuolisena pelaajana mainetta niittäneen Belserin ratkaisu tuli silti Sohlbergille yllätyksenä.

- Tunteet ovat ristiriitaiset, sillä päätös ei ollut helppo Belserillekään. Hän viihtyi erittäin hyvin joukkueessa ja nykyisen päävalmentajamme Lars Ekströmin alaisuudessa. Tästä kertovat hänen tilastonsakin viimeiseksi Hongassa jääneessä ottelussa, Sohlberg viittaa viime lauantain kotivoittoon Uudenkaupungin Korihaista.

Kolme edellistä kautta Kreikan kovatasoisessa pääsarjassa pelannut ja kahdesti myös NBA:n kesäliigassa näyttöjä antanut Belser kuritti Korihaita 23 pisteellä ja seitsemällä levypallolla.

- En tiedä vielä tarkemmin Belserin tulevaisuudesta, mutta oma henkilökohtainen arvioni on se, että hänellä oli pöydällä paljon kovempi sopimus, toteaa Sohlberg.

Suomen cupin voittoa joulukuussa juhlinut kaksimetrinen Belser, 27, ehti edustaa Honkaa 18 liigaottelussa. Hän pelasi niissä keskimäärin 30 minuuttia 18,8 pisteen, 6,4 levypallon, 1,3 koriin johtaneen syötön ja 1,9 riiston keskiarvoilla.

- Belserin lähtö on meille tietysti iso menetys, mutta toisaalta Monte Cummings palasi pitkältä tauolta kentille Korihait-ottelussa, muistuttaa Sohlberg.