1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Leijonien mitalirohmu kantaa Suomen lippua avajaisissa

Suomen joukkueen lipunkantajaksi Vancouverin olympiakisojen avajaisiin on nimetty jääkiekkoilija Ville Peltonen. Neljänsiin kisoihinsa osallistuva Peltonen on saavuttanut mitalin kaikissa aiemmissa olympiaturnauksissaan: pronssia Lillehammerissa 1994, pronssia Naganossa 1998 sekä hopeaa Torinossa 2006.

Urheilu
Ville Peltonen.
YLE

Naganon kisojen pronssiottelussa hän teki Suomen voittomaalin Kanadaa vastaan. Parhaiten suomalaiset muistavat Ville Peltosen kolmesta maalista vuoden 1995 voittoisassa MM-finaalissa. Kultamitalin lisäksi hän on MM-kisoissa saavuttanut neljä hopeaa ja kolme pronssia.

- Ville on urheilija, joka tekee parhaat suorituksensa silloin, kun niitä eniten tarvitaan. Nelinkertaisena olympiakävijänä, kolminkertaisena olympiamitalistina, maailmanmestarina ja Torinon hopeamitalistina Villen lupautuminen Suomen joukkueen lipunkantajaksi on kunniaksi koko joukkueelle.

- Valinta, jota ei varmasti tarvitse kenellekään suomalaiselle erikseen perustella, kommentoi Suomen olympiajoukkueen johtaja Kari Niemi-Nikkola.

- Onhan tämä iso kunnia urheilijalle. Karin pyyntö tulla kantajaksi tuli melkoisena yllätyksenä, mutta totta kai olin heti valmis, kun kerran tällainen tehtävä suotiin. Itselle on erityisesti jäänyt ensimmäisten kisojen avajaiset Lillehammerissa mieleen. Avajaisissa on ihan oma hieno fiiliksensä, kuvaa Ville tuntemuksiaan valinnasta.

Lähteet: YLE Urheilu - Olympiakomitea