Kiira Korpi: Sain hyvän taistelufiiliksen päälle

Kiira Korpi oli naisten taitoluistelussa lyhytohjelman jälkeen vasta sijalla 17, mutta vapaaohjelmassa jäällä nähtiin vapautunut suomalaiskaunotar. Korpi venyi vapaaohjelmassa ennätyspisteisiinsä, mikä takasi tuloslistalla komean parannuksen aina 11. sijalle.

urheilu
Kiira Korpi
YLE

Toisissa olympiakisoissaan luistellut Korpi sai vapaaohjelmastaan 108,61.

- Vähän vielä hengästyttää. Sain tänään hyvän taistelufiiliksen päälle. Oli hyvä, että oli vapaapäivä lyhytohjelman jälkeen. Lähdin rennosti nauttimaan vapaaohjelmasta. Tulos ei ollut täydellinen, mutta tähän väliin todella hyvä, Korpi totesi iloisena.

Korven ainoa virhe oli, kun hän joutui pienen horjahduksen takia jättämään kolmoisritin tekemättä hitaan osion alussa.

- Muuten hypyt napsahti ihan hyvin. Vaikka ei lähtenyt ihan optimaalisesti, niin olin päättänyt tulla ne alas kuin Plushenko konsanaan. Ei väliä vaikka hyppy lähti vähän vinoon, Korpi nauroi.

Korpi nautti täysin rinnoin toisesta olympiakomennuksestaan, joka toi viisi sijaa parannusta Torinon 16. sijaan. Korpi oli luottavainen, että kolmannet olympiakisat tulevat neljän vuoden päästä Sotshissa.

- Oli hienoa luistella toisissa olympiakisoissani. Kun pysähdyin ennen vapaaohjelmaa olympiarenkaan kohdalle, niin ajattelin, että tästä on pakko jäädä hyvä mieli. Ja niin jäi. Sotshin kisat on mielessä ollut. Olen nyt 21-vuotias ja siellä 25, mikä ei ole taitoluistelijalle enää ihan lapsen ikä, mutta ihan sopiva ikä vielä, Korpi suunnitteli.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat