Suora

  • Katowice Minor CS:GO
  • Jääkiekkokierros
  • Suomen Urheilugaala
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Naisleijonien olympiapronssi kulminoituu tähän mieheen

Arto Sieppi, naisleijonaryhmän joukkueenjohtaja Vancouverissa, on häärinyt naisjääkiekon taustalla aina Naganosta 1998 lähtien. Naisten valmennuspäälliköksi hänet nimettiin vuonna 2006 Torinon jälkeen. Suomessa kaikki naiskiekkoon liittyvä nivoutuu sanavalmiiseen taustatekijään, jolla oli sormensa pelissä Suomen olympiapronssissa.

urheilu
YLE

Tuusulalainen naisten valmennuspäällikkö ansaitsee olympiapronssista kunnon sulan hattuunsa, vaikkei hän halua tehdä itsestään isoa numeroa.

Sieppi oli päättämässä muun muassa siitä, että Pekka Hämäläinen pestattiin pikakomennuksella naisten maajoukkueen ruoriin viime keväänä. Nyt jälkikäteen voi sanoa, että päätös oli oikea.

- Arto Sieppi on tehnyt pitkän päivätyön ja on näiden kaikkien naisleijonien ajatusten takana. Hän on kaveri, joka pystyy visioimaan ja on innostunut tehtävissään, Hämäläinen taustoitti.

- Arto on tärkeä osa tätä kokonaisuutta. Kaikki naiskiekossa kulminoituu häneen. Hän on tehnyt sen pitkän pohjatyön tälle kaikelle, ja ilman häntä naiskiekon asema olisi nykyistä huonompi, totesi Hämäläinen.

Naisten valmennuspäällikkö Sieppi linjasi rohkeasti kansainvälisessä tiedotustilaisuudessa pronssipelin jälkeen, että Sotshissa 2014 Suomen kiekkonaisten tavoite on – ei sen enempää kuin olympiakulta.

- Onhan se kova haaste. Jos liiton valmennuspäällikkö sanoo noin, niin sitten se asia on niin. Saahan sitä aina unelmoida, tokaisi Hämäläinen.

Sulavaliikkeinen ja positiivinen Sieppi oli järjestämässä Jääkiekkoliiton kanssa tasavallan presidentti Tarja Haloselle leijonapaitaa numero 10, joka jäädytettiin olympiaturnaukseen ja ojennettiin ennen Ruotsi-pronssipeliä.

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola ja hänen lähipiirinsä olivat varmasti innoissaan saatuaan arvovaltaisen katsojan aitioonsa, sillä presidentillä oli vaihtoehtona samaan aikaan Whistlerissä kilpailtava naisten viestihiihto, jossa odotusarvona Suomelle oli niin ikään mitali. Tällä kertaa naisleijonien pronssipeli veti vain pidemmän korren.

Naisten jääkiekkomaajoukkueen johto voi varmasti jo ympyröidä isosti ensi joulukuun kuudennen päivän, itsenäisyyspäivän vastaanoton. Täältä tullaan ”linnan juhlat”!

Lähteet: Timo Uusitalo, Vancouver

Suosittelemme

Tuoreimmat